Премиерите на Италия и Испания – двете държави-членки на Европейския

...
Премиерите на Италия и Испания – двете държави-членки на Европейския
Коментари Харесай

Италия и Испания в писмо до ЕС: Отворете границите

Премиерите на Италия и Испания – двете държави-членки на Европейския съюз, които пострадаха най-вече от пандемията от ковид, изпратиха взаимно писмо до ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен с искане границите им да бъдат отворени, съобщи МИА.

“Не желаеме никакви отстъпки, всичко би трябвало да е съобразено с ситуацията в двете страни, само че е належащо да се разсее усещането у хората, че към момента има “заразени” страни. Важно е да се покаже, че е допустимо да се пътува безвредно както в Италия, по този начин и в Испания”, пишат Джузепе Конте и Педро Санчес в писмото си до ръководителя на Европейска комисия.

Отварянето на вътрешните граници в границите на Европейски Съюз би трябвало да се прави координирано, да се заобикаля дискриминация, и да е учредено на една обща, транспарантна и ясна епидемиологична конюнктура с ясни критерии в нея, упорстват още двамата министър председатели.

Еврокомисарят по вътрешните работи Джава Джонсън заяви, че границите в границите на Европейски Съюз ще бъдат отворени до края на юни, макар че множеството страни ги отварят независимо още на 15 юни.

Германия ще отвори границите си с Италия в идващите дни, а и до 10 дни Швейцария ще отвори своите граници.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР