Премиерите на България и на Русия Бойко Борисов и Дмитрий

...
Премиерите на България и на Русия Бойко Борисов и Дмитрий
Коментари Харесай

Борисов: Не трябва да се делим на русофили и русофоби, с Русия поддържаме добри отношения

Премиерите на България и на Русия Бойко Борисов и Дмитрий Медведев откриха в София бизнес конгрес в региона на туризма.
 
„ В изискванията на наказания и доста напрежение в многополюсния към този момент свят, ние съумяваме с сътрудника Дмитрий Медведев да поддържаме положителни, прагматични работни връзки “, сподели Бойко Борисов при откриването на форума.
 
„ Не би трябвало да се разделяме като нация на русофили и русофоби, дано си гледаме нашите български ползи. Има какво да предложим в културния, историческия и в случай че щете, религиозния туризъм. Въпреки сложните интернационалните връзки ние съумяваме да запазим един добър звук между тях “, уточни той.
 
„ В 59 града имаме центрове за издаване на визи, с цел да се облекчат оптимално туристите. Обсъждаме стартирането на ферибота сред Бургас и Новоросийск, която ще разреши на хората да идват с колите и да карат даже мебелировка “, сподели Борисов.
 
„ За да удържим на конкуренцията на Гърция и на Турция, би трябвало да се пресметна по какъв начин да се подкрепи браншът за проведените туристи. Неслучайно на нашите спортни бази се приготвят и съветски спортисти. Ще се постараем да сме по-гъвкави. При тази конкуренция екскурзиантът избира най-хубавата дестинация. Нашата уравновесена външна политика дава значително и сигурността на туристите, тъй като поддържаме положителни отношение с разнообразни страни. С полицейските служби работим доста преди да стартира сезонът, с цел да обезпечим тази сигурност “, сподели още министър председателят Борисов.-->
 
Местата в залата са заети до последния стол и това значи, че туризмът сред двете стани е на високо равнище, сподели Дмитрий Медведев при откриването на форма.
 
„ Искам да благодаря на премиера Борисов за топлия банкет, уточни Медведев. За мен персонално това не е първата визата в България, постоянно пристигам с голямо наслаждение, по този начин беше преди 11 години, по този начин е и в този момент. Няма да споделям баналностите какъв брой са близки нашите нации и какви исторически връзки образуват връзките сред нашите хора. Това се знае и се схваща. Гостоприемството се корени в традициите - в случай че го нямаше, доста от нашите туристи нямаше да са тук “, уточни Медведев.
 
„ Приветливостта е фирмен знак на българския туристически бранш “, сподели още Дмитрий Медведев.
 
Може би не знаете, че към 500 000 съветски туристи идват в България всяка година, само че забележителна част от тези хора имат недвижими парцели на Черноморието - евентуално те са към 300 хиляди, сподели Медведев. Тук климатът е отличен, има положителни условия за отмора на рационална цена, тъй като това е значимо за туризма, сподели Медведев.
 
„ Българи също почиват в Русия, въпреки и да не са толкоз доста. Много от присъстващите тук знаят, че и Русия има какво да предложи, както и обичайни места, където хората могат да получат незабравими усещания “, сподели съветският министър председател.
 
Днес е вторият, финален ден от аудиенция на Дмитрий Медведев в България. Вчера Медведев се срещна с премиера Бойко Борисов и с президента Румен Радев, а през днешния ден сутринта и с ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР