Премиерите на Албания и Република Северна Македония са подписали в

...
Премиерите на Албания и Република Северна Македония са подписали в
Коментари Харесай

С. Македония и Албания подписаха договор за общ граничен и митнически контрол

Премиерите на Албания и Република Северна Македония са подписали в четвъртък в Тирана контракт за определяне на общ граничен и митнически надзор на пропускателните пунктове сред двете страни, заяви „ Макфакс “.

Договорът е още една стъпка в построяването на отличните връзки сред двете страни, които като положителни другари и съседи имат за приоритет облекчаването на междуграничното придвижване в полза на жителите и бизнеса, посочи министър председателят на Северна Македония в изказване за медиите.

С контракта приключваме един сериозен развой, по който работиха нашите държавни управления, с цел да открием терминал с „ една спирка “, където нашите жители ще понижат на половина чакането за прекосяване на нашите граници, само че на първо място ще се основат условия за реализиране на четирите европейски свободи за свободно придвижване на артикули, хора, капитали и услуги, съобщи Заев след подписването на съглашение.
Снимка: Официална страница на Зоран Заев във " Facebook "
Премиерът Еди Рама от своя страна акцентира, че този контракт доста ще улесни придвижването на жителите сред двете страни.

По думите на Зев „ двете страни като членки на НАТО и сътрудници взаимно си оказват помощ и дружно са изправени пред предизвикването на идната стъпка в процеса на европейска интеграция “, като
„ всеки ден даваме от ден на ден причини на европейските другари, с цел да одобряват дефинитивно положително решение (за договаряния за присъединение към Европейски Съюз – бел. р.) “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР