Премиерите и събитията в Дома на киното продължават! Днес (27

...
Премиерите и събитията в Дома на киното продължават! Днес (27
Коментари Харесай

Квадратът на Рубен Йостлунд и други шедьоври в Дома на киното

Премиерите и събитията в Дома на киното не престават!
Днес (27 март) в 18:30 часа в " Дома на киното " стартира прожекцията на анимацията " Произведено в Брахицера " на режисьора Николай Тодоров.
От 20:00 часа феновете на рубриката в София Филм Фест " Кино и психоанализа " ще могат да видят един от най-обсъжданите и награждавани филми на 2017 година - " КВАДРАТЪТ " на режисьора Рубен Йостлунд.
" Този филм е отдаден на тоталната насила към политическа уместност – това е кошмарно и също толкоз ужасяващо, както и всяка друга тирания. За благополучие, при все сериозната тематика, филмът показва изключителното въображение на неговите създатели. Това е творба, която ще пожелая да видя още веднъж точно тъй като е толкоз богата и предизвикателна, в нея се съдържат толкоз доста разнообразни неща. Политическата уместност може да се трансформира в същински пъкъл – показан по толкоз извънреден метод от майстор-режисьор в киноистория, тя е значимо да бъде забелязана! ", споделя режисьорът Педро Алмодовар за кино лентата, който е президент на журито в Кан. " Квадратът " взе огромната премия на фестивала в Кан " Златна палма 2017 ".

Най-новият филм на кинодокументалиста Елдора Трайкова " Миниатюра за пиано " (2017), който получи премията в Документалния конкурс на 22-рия София Филм Фест, ще се срещне още веднъж с публиката в София - в Дома на киното на 28 март, сряда, начален час 18:30. Филмът е роман за живота и всекидневието на четирима възрастни селски лекари в България. Сценарият е на Асен Владимиров, а оператор е Емил Христов. Прожекцията на кино лентата в интернационалния документален конкурс на СФФ беше и неговата премиера в София.

" Кино и психоанализа " продължава със среща и в сряда, 28 март, когато от 20:00 часа на фокус ще бъде една от най-разтърсващите произведения на 2017 година, най-новият филм на майстора Андрей Звягинцев - " НЕЛЮБОВ "
" Нелюбов " на Андрей Звягинцев е мощна, тайнствена и ужасяваща история за една цялостна злополука на духа: жестока драма, облечена видимо в жанровата форма на престъпен трилър. Филмът има хипнотична мощ и непоносима несигурност, която продължава до самия край.

Това е една история от модерна Русия, чиито народ е оставен на благоволението на неумолими сили – неналичието на обич е равнозначна на невъзможността на нашата планета да дава късмет за живот на човечеството, а елементарната нужда да се обезпечи оцеляванетосе е изродила в безконечен блян към по-висок статус, пари, независимост да се домогнеш до по-добър апартамент, секс, разкош и себеутвърждаване в обществените медии. И всичко това е лимитирано от консервативните обществени правила на християнството, конформизма и национализма... " Нелюбов " не има очевидното величие и обсег на " Левиатан ", като се доближва повече до язвителната драматургия на " Елена ", само че неговите пристрастеност и изключителна мощ са неустоими... "
" The Guardian ", Питър Брадшоу
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР