Премиерата в Русия на филма Смъртта на Сталин - мрачен,

...
Премиерата в Русия на филма Смъртта на Сталин - мрачен,
Коментари Харесай

В Русия забраниха филма Смъртта на Сталин

Премиерата в Русия на кино лентата " Смъртта на Сталин " - тъмен, язвителен филм на английския режисьор Армандо Янучи, беше анулирана от съветските цензори, откакто авансово гледане преди излизането на кино лентата провокирало гнева на съветски държавни чиновници, оповестяват съветските медии.

Министерството на културата на Русия е лишило разрешителното на кино лентата, което преди този момент е предоставило за излъчването му в страната.

Засега не е ясно дали филмът би могъл да бъде въпреки всичко показан в Русия на по-късен стадий. Културното министерство и режисьорът към този момент не са коментирали тематиката.

Филмът, който се концентрира върху боричканията за власт и " ударите под кръста " на най-близките съдружници на руския водач, съревноваващи се да заемат овакантения пост след гибелта му, е бил гледан от чиновници на Министерството на културата и съветници през уикенда.

" Това е презрян филм ", посочи Надежда Усманова, която е шеф на осведомителния отдел на Руското военноисторическо сдружение. Групата взе участие в организирането на гледането на кино лентата преди свободното му лъчение.

" Това е неприятен филм, отегчителен филм, той е непоносим, противен и афектиран ", акцентира Усманова.

Елена Драпеко, която е заместник-началник на Комисията по просвета към Държавната дума, е коментирала, че е разкрила " екстремизъм " във кино лентата.

" Това е опит да се влее неприятна кръв в обществената естетика, реализирана в съветското общество ", уверена е Драпеко, която по-рано е била известна руска и съветска актриса.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР