Премиерата на новия документален филм „Дивите райски кътчета: Русия“, първият

...
Премиерата на новия документален филм „Дивите райски кътчета: Русия“, първият
Коментари Харесай

„Росатом“ е спонсор на нов филм за Русия

Премиерата на новия документален филм „ Дивите божествен кътчета: Русия “, първият от серия документални филми, отдадени на казуса с климатичните промени, се състоя в съветския град Сочи по време на „ АТОМЕКСПО 2018 “. Като се концентрира върху флората и фауната на единствени по рода си природи хабитати в Русия, филмът демонстрира неповторими и нежни местообитания в Алтай, полуостров Камчатка и Арктика. Продукцията е показана от „ Росатом “ и ще бъде предавана това лято по National Geographic. Продуцент и режисьор на документалната лента е Андрю Зикинг.

Известният австралийски природозащитник Бен Хърд, създател и изпълнителен шеф на неправителствената организация Bright New World, даде старт на събитието и приказва за заплахите на световното стопляне. „ Благодарение на повишаващата се централизация на парникови газове, нищо не остава недокоснато от нашата цивилизация. Бързо изменящият се климат към този момент не е догадка. Но ние можем да решим да създадем планетата даже по-добра и светла, в сравнение с в миналото сме мечтали “, разяснява Хърд.

Алексей Лихачов, общоприет шеф на съветската корпорация „ Росатом “, която е водещ международен производител на безвредна и чиста сила, съобщи, че компанията е надълбоко загрижена за заканите, свързани с световната климатична смяна. „ Затова ние поддържаме плана за основаването на кино лентата за дивите божествен кътчета. Искаме да притеглим публичното внимание към рецесията с световното стопляне и да покажем пагубното въздействие, което възходящите излъчвания на CO2, породени от въглеродните енергийни източници, оказват върху нашата планета “, съобщи Лихачов.

Заснеман в продължение на 12 месеца, този документален филм, продукция на Off The Fence, ще бъде излъчен в страни от Африка, Азия, Латинска Америка, Близкия изток и Европа. Изпълнителни продуценти от страна на Off The Fence са Елън Уилдемът и Алисън Бийн.

„ Този документален филм оказва помощ на феновете да открият голямото естествено благосъстояние на Русия и да го запазят, преди този нежен парадайс да бъде обиден отрицателно и евентуално необратимо, от климатичните промени “, съобщи Елън Уилдемът от Off The Fence. „ Русия е толкоз обширна и неуловима страна, че ние, които заснемахме кино лентата, се насладихме на опцията да осезаем неповторими фрагменти от този необикновен район “, сподели още Уилдемът.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР