Премиерата на детския спектакъл Чудните приключения на Пинокио на театър

...
Премиерата на детския спектакъл Чудните приключения на Пинокио на театър
Коментари Харесай

Вълнуваща приказка за вчовечаването

Премиерата на детския театър " Чудните завършения на Пинокио " на спектакъл " София " ще се състои на 13 януари от 11 ч. на сцената на спектакъл " Сълза и смях ", научи ДУМА от Наталия Вълкова, пиар на спектакъл " София ". Всички, които обичат приказната история за дървеното дребосъче Пинокио, могат да гледат постановката и на 14, 21, 27 януари.
Талантливият кукломайстор Джепето е човек на изкуството! С любов и мурафет той сътворява своя желан наследник от едно необичайно, игриво дърво. Нарича го Пинокио, а той се оказва творба с темперамент. Истинска " дървена глава " - твърдоглав, непослушен, любопитен и толкоз доверчив, че не разграничава положителното от неприятното.
Децата би трябвало да вървят на учебно заведение, само че Пинокио не ще и не ще... Избягва и поема по сложния си път на скитащо дървено дребосъче, сблъсквайки се с какви ли не неприятности. Пинокио копнее да е същинско момче и в преживелиците си открива какво е да си жив. Проумява каква мощ е обичта. Докосва се до вълшебствата на добротата. Неговата закрилница - Феята със сините коси, му демонстрира и някои неприятни и срамни черти на характера - да вземем за пример лъжата. Един правилен говорещ щурец го съпровожда и поучава в рисковите моменти, а те не са малко.
Чудните завършения на Пинокио са вълнуваща приказка за " вчовечаването ", която италианският публицист Карло Колоди е разказал преди повече от 140 години. Дали стана същинско момче немирникът Пинокио? Да съпреживеем приключенията му - в театъра, канят от трупата на спектакъл " София ".
Драматизация и постановка - Елза Лалева, сценография - Петя Боюкова, композитор - Мира Искърова, мултимедия - Албена Баева, хореограф - Филип Миланов, афиш - Радослава Боор.
Участват Даниел Кукушев, Михаил Милчев, Дениза Павлова, Ангела Канева, Димитър Стойнов, Йоанна-Изабелла Върбанова, Николай Димитров, Юлиян Рачков.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР