Премиерът Зоран Заев заяви вчера, че ще реагира на българския

...
Премиерът Зоран Заев заяви вчера, че ще реагира на българския
Коментари Харесай

Борисов пак се замеси в балкански скандал, Заев ядосан на премиера ни


Премиерът Зоран Заев съобщи през вчерашния ден, че ще реагира на българския министър председател Бойко Борисов, който във вторник на среща на Процеса за съдействие в Югоизточна Европа /ПСЮИЕ/ в Сараево е споделил, че Стево Пендаровски е "северномакедонски политик " и "северномакедонски президент ", написа в. "Слободен щемпел ". Заев посочи, че това е неточност, която опонира на Преспанското съглашение, съобщи Българска телеграфна агенция.

"Ще реагираме и ще изпратим нота, с цел да може да се поправят грешките. Понякога даже и у нас се вършат неточности. Ние сме македонци, които живеят в Северна Македония ", сподели Заев. Вестникът цитира изявлението на Бойко Борисов в Сараево за българските медии: "Северномакедонският президент е първият северномакедонски политик, който сподели нещата по верен метод. Гоце Делчев е българин, който се е борил за свободата и автономията на Македония. "

Не министър председателят, а протоколът и сигурността още един път се провалиха на изпита, написа в. "Нова Македония " във връзка "компрометиращата обстановка " по отношение на диалозите на Зоран Заев с съветски комици, показали се за генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг и някогашния украински президент Петро Порошенко. Според създателя на публикацията отговорен за обстановката е не министър председателят, който е отворен за връзки и е станал жертва на доверчивост и корист извън. Заев е бил манипулиран и от най-близките си сътрудници, които дават отговор за протокола и сигурността на връзките на висшите държавни чиновници. Когато шегата звучи толкоз съществено, че съумява да "отвори душата " на опитни политици от висок сан, това към този момент наподобява на политически скандал, разяснява вестникът.

Опозицията желае избори, ръководещите партии са за привършване на участието в НАТО и приемане на дата за договаряния с Европейски Съюз, написа в. "Независен весник ". Партията на етническите албанци Демократичен съюз за интеграция /ДСИ/, която е част от ръководещата коалиция, счита, че страната първо би трябвало да стане пълноправна членка на НАТО и да получи дата за договаряния с Европейски Съюз, а по-късно, следващата година, да организира възможни предварителни избор. Основната ръководеща партия СДСМ остава отдадена на евроатлантическата интеграция, а опозиционната ВМРО-ДПМНЕ и другите по-малки опозиционни партии от албанския блок биха желали предварителни избори незабавно, написа изданието. Според депутата от ДСИ Артан Груби партията е изцяло подготвена за възможни предварителни избори и счита, че в новото държавно управление, в което ДСИ отново ще взе участие, приоритет би трябвало да бъде оправянето със селективното правораздаване в страната. Според депутата Илия Димовски от ВМРО-ДПМНЕ на всички е ясно, че мандатът на това държавно управление е "вече приключен ", тъй като "нито знае по какъв начин да управлява, нито е способно да управлява и в това време е нездравословно за националните и държавните ползи ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР