Премиерът Виктор Орбан заяви, че Унгария няма да приеме решение

...
Премиерът Виктор Орбан заяви, че Унгария няма да приеме решение
Коментари Харесай

Орбан отхвърли решенията на евросъда, твърдият подход към мигранти остава

Премиерът Виктор Орбан съобщи, че Унгария няма да одобри решение на висшия съд на Европейския съюз, който жигосах неговата твърда антимиграционна политика, оповестява " Блумбърг ".

Според присъдата, Унгария не може да държи бежанци за неопределен срок в избраните директни региони, уфряйки в основата на напъните за затваряне на границите пред имигрантите.

Коментарите на Орбан са предизвикателство пред правните основи на най-големия търговски съюз в света.

" Европейският съд се пробва да е над унгарските закони и с унгарската конституция, тъй че мигрантите да могат да бъдат докарани в Унгария. Те няма да съумеят. Ясно е, че в случай че решението на съда на Европейски Съюз е в несъгласие с конституцията на Унгария, както наподобява, явно конституцията на Унгария има първостепенно значение ", разяснява Орбан.

Орбан приказва седмица след конституционния съд на Германия разгласи, че националните трибунали може да имат лимитирана надзорна роля над Съда на Европейски Съюз, поставяйки под подозрение върховенството на правото на Европейски Съюз.

Полша също съобщи, че може да отхвърли правосъдните решения на Европейски Съюз.

И Унгария, и Полша са изправени пред правосъдни каузи на Европейски Съюз поради ерозия на върховенството на закона. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР