Премиерът в оставка потвърди, че партията му най-вероятно няма да

...
Премиерът в оставка потвърди, че партията му най-вероятно няма да
Коментари Харесай

Петков все така очаква, че през юли по интерконектора с Гърция ще потече азерски газ

Премиерът в оставка удостовери, че партията му най-вероятно няма да предложи кабинет
През идващите няколко седмици ще потече азерски газ в България, увери по време на формалната гала по привършване на строителството на Междусистемната газова връзка Гърция-България (IGB). Същата теза повтори и пред публицисти, откакто алегорично врътнаха крана с гръцкия министър председател Кириакос Мицотакис в Комотини.

„ В тези тръби към този момент има газ, намягането е високо. Чакаме последните няколко стъпки със софтуерния надзор, всичко е готово. Акт 16 би трябвало да е подготвен след няколко седмици и действително чакам идващия месец – края на юли или началото на август към този момент да тече азерската газ ”, увери Петков.

„ Успяхме да прекараме 1 милиард кубични метра газ на година, който към този момент тече по другия водопровод по Неа Месемврия и доказахме, че е могло през цялото това време тази газ да влиза в Бълграия. Някой беше подписал анекс предходната есен. Когато двама министър председатели са го взели като първи приоритет, ние всяка седмици си давахме доклади с Кириякос – какъв брой % са приключени, бяхме като мениджъри на плана ”, сподели министър председателят в оставка.

Той изясни, че сега получваме азерска газ на цялостен размер на същата цена като на Газпром. „ Когато тази връзка се отвори, цената пада на 1/3 от това ”.

Петков по този начин и не отговори дали можем да останем без газ, тъй като това щяло към този момент да е отговорност на последващо държавно управление. 

„ България не е в газова рецесия, а влиза в политическа ”, изясни министър-председателя в оставка, а това пречело, тъй като не се знае какво би направило последващо държавно управление - „ по отношение на заплащане в рубли, неплащане в рубли ”.

, че даже сутринта споделили на Има Такъв Народ да не помнят разликите и да бъдат самостоятелни.

Той удостовери, че партията му най-вероятно няма да предложи кабинет:

„ Мандатът ще бъде върнат, без да имаме поддръжката на 121 депутата , но показахме на народа за какво сме толкоз сигурни, че не можем да създадем договорка със задкулисието. Можеше да дадем 2 милиарда на 8 индивида на строителни компании, които да създадат автомагистрали по остарелия метод, а ние ги дадохме за пенсии, на младежите, за понижаване на бензина ”, съобщи министър председателят в оставка.

Политическа партия щели да поддържат всичко, само че няма да позволен Делян Пеевски, Бойко Борисов, Слави Трифонов и някакви външни сили.  

Петков изрази страдание, че се изпуска скъпо време на Народното събрание, опцията да се прокарат 40 закона, изпускаме да усвоим част от парите по Плана за възстановяваване и шанса да сменим КПКОНПИ.

„ Ако стигнем до избори, те ще са допитване – желаеме ли България да бъде без всичките тези задкулистни играчи или желаеме естествена страна, без лобита ”.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР