Премиерът в оставка Кирил Петков определи съгласието на Народното събрание

...
Премиерът в оставка Кирил Петков определи съгласието на Народното събрание
Коментари Харесай

Петков: Благодаря на Генчовска за смелостта, въпреки постовете на Слави Трифонов

Премиерът в оставка Кирил Петков дефинира единодушието на Народното събрание с френското предложение и свалянето на ветото на Република Северна Македония като доста отговорно и историческо решение.

„ Наистина отговорно решение. Искам да благодаря на много хора, които стигнаха до този резултат. Като стартираме от външния министър Теодора Генчовска, която сподели ясно, макар, може би, натиска от партията, която я е издигнала, че това е най-хубавото решение в този миг за България. Благодаря на Генчовска за смелостта, макар постовете на Слави Трифонов”, означи министър-председателят от Брюксел.

Петков благодари и на всички хора в Народното събрание, защото това е бил виновният метод да се вземе това решение. „ Видяхме 170 гласа от 240. Това за мен е нужната поддръжка за толкоз отговорно решение. Европейските водачи оцениха, че България направи своята стъпка”, добави той.

Премиерът уточни, че в този момент е време държавното управление на РСМ да поведе своята нация и да кажат, че те желаят да са част от Европейския съюз и са подготвени стъпките това да стане действителност. „ Надявам се, че благодарение на европейската дипломация и натовските сътрудници ще могат да преодолеят вътрешните компликации и ще поведат своята нация по пътя към Европа”, акцентира той.

Петков дефинира като доста значимо един политик да си държи на думата и такива решения да се вземат с необятна поддръжка. „ Това не може да е тясно решение на един министър-председател или Министерски съвет. И „ Възраждане” осъзнават, че това е единственият метод да се защитят правата на българите в РСМ - през европейския път. За Има Такъв Народ - Слави Трифонов и Тошко Йорданов, в случай че техният министър също поддържа решението и тя се похвали за положителния резултат - разбираме, че цялата друга изразителност е била политическа дъвка, употребена по най-грешния начин”, означи той.

„ Днес българският парламент взе историческо решение, което дава зелена светлина на френското предложение за присъединение на Северна Македония в Европейски Съюз. Интеграцията на Западните Балкани е от стратегически интерес за Европейския съюз”, акцентира министър-председателят в Twitter.

Днес???????? парламент взе историческо решение, което дава зелена светлина на???????? предложение за присъединение на Северна Македония???????? в Европейски Съюз. Интеграцията на е от стратегически интерес за????????.
— Kiril Petkov (@KirilPetkov)
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР