Премиерът в оставка Кирил Петков обяви 7 приоритета на прощаване.

...
Премиерът в оставка Кирил Петков обяви 7 приоритета на прощаване.
Коментари Харесай

Петков обяви 7 приоритета на прощаване

Премиерът в оставка Кирил Петков разгласи 7 целта на сбогуване. Това стана на последното съвещание на Министерски съвет преди държавното управление да бъде сменено от служебно такова.

Те са:
Министерство на енергетиката ще направи предложение за подписване на контракт за седем каргокораба с полутечен газ, доставка на LNG, които ще подобрят енергийната сигурност на България. Условията за приемане е идващият месец служебното държавно управление да обезпечи нужната инфраструктура от Гърция и Турция. Този контракт, който ще бъде препоръчан е на екипа, взаимно с Европейска комисия за обезпечаване на природен газ за идващите 6 месеца. Така държавното управление взема решение основна част от задача за обезпечаване на енергийната сигурност и улеснява идващото държавно управление да довърши започнатото, като обезпечи последователност. Правителството ще одобри новата стратегия за отплата на цената на тока на бизнеса считано от 1 юли до 30 септември. За крайните консуматори ще се обезпечи таванът от 250 лв.. Реално държавното управление ще помогне на 633 000 небитови крайни клиенти. Ще се дадат 150 милиона лв. за мярката за понижаване на горивата с отстъпката от 25 стотинки. Едновременно с това ще стартира работата на работна група сред Агенция " Митници " и Национална агенция за приходите за ограничение износа на нефтени артикули с съветски генезис, считано от 5 декември, както е по дерогацията на Европейски Съюз. Това ще даде опция за по-голямо предложение на горива на българския пазар и действително това ще подтисне цената на горивата. Министерски съвет ще предложи решение, с което да се даде напътствие на Министерство на регионалното развитие за финансирането на 302 плана на 196 общини с население от 5.9 милиона души. Правителството отпуска 50 милиона за поправки на 175 детски градини и учебни заведения в цялата страна. Средствата ще бъдат употребявани за корекция на покриви и енергоспестяващи ограничения. Правителството ще изслуша и отчета на Министерство на околната среда и водите за откритите нарушавания на Топлоелектрическа централа " Брикел " и глобите, които предстоят да се наложат, с цел да може жителите на Гълъбово да дишат чист въздух. Като част от антикорупционната стратегия на държавното управление ще бъде показан подготвен законопроект от Министерство на правораздаването за отбрана на лицата, които подават сигнали за корупция и други нарушавания. Този законопроект е значима стъпка по пътя в битката на държавното управление против корупцията.  Нинова упрекна Радев за рухването на кабинета
Нинова упрекна Радев за рухването на кабинета

Не одобряваме рецензията на президента, че оставаме безпорядък, сподели тя

Припомняме, на 18 юли президентът за сформиране на кабинет в състава на 47-ото национално заседание на Българска социалистическа партия, откакто Политическа партия не съумя да сформира държавно управление.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР