Премиерът в оставка Бойко Борисов нарече отиващото си 45-то Народно

...
Премиерът в оставка Бойко Борисов нарече отиващото си 45-то Народно
Коментари Харесай

Борисов за 45-ото Народно събрание: Шоу за 19 млн. лв. на ден

Премиерът в оставка Бойко Борисов назова отиващото си 45-то Народно заседание - изтъквам " шоу, което коства по 19 млн. лв. дневно ". За да получи това число Борисов разделя направените разноски за избори - 150 млн. лв. на работните дни на Народното събрание, които бяха 8.

Вчера беше последното постоянно съвещание на народните представители в пленарна зала преди предварителните избори.

Премиерът в оставка Бойко Борисов съобщи, че е угрижен от политическата конюнктура в страната.

" Парламентът беше закрит. Аз се надявам, че президентът Радев не се гордее с продукта, който 1 година основава, и най-после го изпрати в Народното събрание. Гледайки ги, допускам, че не се гордее с тях. И разбра какво направи. Ако не е схванал, още по-лошо ", сподели министър-председателят в оставка Бойко Борисов.

Припомни, че за изборите са дадени 150 млн. лева и че в този момент ще бъдат дадени още толкоз. Определи Народното събрание като " шоу ".

" За 8 работни дни, като разделим, излиза, че тези избори за работата на тези хора - не им давам оценка, за наслада, народът ги видя - коства 18 750 000 - по 19 млн. дневно коства това шоу в Народното събрание. Хубаво, че го закриха, тъй като с това шоу щяхме да банкрутираме ", сподели Борисов.

Изрази терзание, че се дават извънредно доста пари за избори.

" Извинявайте, но когато Европа и светът броят центовете и се чудят по какъв начин социалнослабите, отхвърлените, закъсалите по време на COVID-19, да бъдат обезщетени, да бъдат, ние стотици милиони харчим за шоу. Нищо друго ", сподели Борисов.

Благодари на депутатите, че въпреки всичко са свършили две неща.

" Аз съм доброжелателен човек, да приемем, че Избирателният им кодекс - какъвто за всички, подобен и за нас. Каквото такова. Мисля, че ще се постараем още веднъж да сме първи ", сподели Борисов.

Благодари и за ратификацията на съглашението с Румъния за взаимна защита на въздушното пространство на двете страни.

" Две неща свършиха за 1,5 месеца. Чудесна работа свършиха. Благодаря им, виждам, че не престават, то към този момент няма Парламент, само че те не престават, тъй като може би си мислят някои от тях, че може и да не станат отново депутати. Глас национален - глас Божи ", сподели министър-председателят в оставка.

Борисов прикани хората да си показват какъв брой са 150 млн. лв. в земеделска продукция, асфалт и вложения в образованието.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР