Премиерът Шарл Мишел обвини снощи министъра Тео Франкен, че налива

...
Премиерът Шарл Мишел обвини снощи министъра Тео Франкен, че налива
Коментари Харесай

Фламандският лидер вбеси белгийския премиер заради Пучдемон

Премиерът Шарл Мишел упрекна нощес министъра Тео Франкен, че налива масло в огъня. Той добави, че даването на леговище на отстранения от служба ръководител на каталунското държавно управление Карлес Пучдемон "изобщо не стои на дневен ред " и повтори предходния си апел за разговор сред Барселона и Испания, съобщи думите му организация Белга, представена от Българска телеграфна агенция.

Каталунският водач, който бе свален от власт, откакто разгласи самостоятелност на самостоятелната област в Североизточна Испания, бе предизвестен, че може да бъде задържан за образуване на протест - закононарушение, което се санкционира с до 30 години отнемане от независимост.

Франкен сподели по-рано през вчерашния ден, че "каталунците, които се усещат обект на политическа опасност ", включително Пучдемон, могат да подадат молба за леговище в Белгия. Той съобщи в ефира на фламандската телевизия Ве Ер Те, че "Белгия може да бъде метод за Пучдемон да се измъкне ", само че добави, че към този момент такава молба не е получавана.

Фламандската националистическа партия на Франкен, "Нов фламандски алианс ", която в предишното е демонстрирала сепаратистки упоритости за северния регион Фландрия, показва благосклонности към каталунското придвижване за самостоятелност.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР