Премиерът се разграничи от коментари за съдебната система и посочването

...
Премиерът се разграничи от коментари за съдебната система и посочването
Коментари Харесай

Борисов отказва да коментира независимия български съд

Премиерът се разграничи от мнения за правосъдната система и посочването от Държавния департамент на Съединени американски щати на спецсъдия Андон Миталов за подкупен със възбрана да влиза в Съединени американски щати.

В Брюксел министър председателят бе запитан от публицисти за настоящите тематики в страната ни след срещата си с ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел.

" Когато са видели човек с повдигнати обвинявания да отиде в Москва и да получава медал, несъмнено са си задали въпроси и е тръгнала от там цялата работа. Нито желая да знам, нито да разясня. Едното е работа на Щатите, другото е решение на български арбитър (да позволи на обвинения Малинов да пътува до Москва). Той е самостоятелен, по този начин е решил ", сподели Борисов.

Припомняме, по-рано от Инспектората на Висш съдебен съвет оповестиха, че са били сезирани от предходния основен прокурор Сотир Цацаров за разрешението на арбитър Миталов да пусне Николай Малинов до Москва по времето, когато е разследван за шпионаж, само че не разкрили нарушаване на процедурата.

Преди това стана ясно, че съдиите от Висш съдебен съвет се събират да обсъдят обстановката с някогашния прокурор и сегашен арбитър Андон Миталов.

След което ръководителят на Върховен касационен съд Лозан Панов изиска информация за Андон Миталов, който до 1999 година е бил прокурор.

Предишния ден основният прокурор Иван Гешев трансферира отговорността за арбитър Миталов върху арбитър номер 1 - Лозан Панов.

Запитан приказва ли се в комисия дали Сърбия е подготвена за участие в Екологичен потенциал и писмото на основния прокурор Иван Гешев за екстрадицията на банкера Цветан Василев, министър председателят сподели, че такава тематика не е повдигана.

За връзките ни с емирствата, защото България чака екстрадицията на предприемача Васил Божков от ОАЕ, Борисов сподели: " когато текат правосъдни процеси аз не се меся ".

Тук сме да се съобщи какъв брой е значима България за Европейски Съюз и като страна, давана за образец по какъв начин се оправя с миграцията. По всички тематики ще имаме още доста полемики, заключи министър председателят.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР