Премиерът съобщи, че държавата е подготвена за новата вълна на

...
Премиерът съобщи, че държавата е подготвена за новата вълна на
Коментари Харесай

Борисов: Извънредното положение е лъжа

Премиерът заяви, че страната е готова за новата вълна на пандемията
Очакват се 230 000 дози ваксини против COVID-19 до края на седмицата

700 000 дози ваксини ще дойдат до края на април

На работно заседание на НОЩ министър председателят Бойко Борисов опроверга подправените вести за въвеждане на изключително състояние и нови ограничавания в страната.

„ Държавата е готова за тази вълна на ковид. Затова първо ваксинирахме докторите и медицинските лица, с цел да имаме войска, която да се изправи и да лекува.

Осигурени са всички нужни медикаменти, тъй като за нас най-важното е здравето и спокойствието на пациентите”, съобщи Борисов по време на съвещанието. Той акцентира, че са обезпечени и средствата за спомагателните хонорари на всички чиновници на първа линия в борбата с COVID-19.

България чака 230 000 дози ваксини против COVID-19 до края на тази седмица и 700 000 дози до края на април. Осигурени са задоволително количества ремдесивир, който се ползва при лекуването на ковид, здравната системата разполага и с всички нужни лекарства, дезинфектанти и О2 за лекуването на пациентите с новия вирус. Това бе докладвано на работно заседание от здравния министър Костадин Ангелов.

„ Следващото държавно управление и парламент ще решат по какъв начин да продължи финансирането на системата отсега нататък. Това е демокрацията”, съобщи министър-председателят.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР