Премиерът Рамуш Харадинай символично откри табелка на входа на сградата

...
Премиерът Рамуш Харадинай символично откри табелка на входа на сградата
Коментари Харесай

В Косово откриха Министерство на отбраната

Премиерът Рамуш Харадинай алегорично откри табелка на входа на постройката на Косовските сили за сигурност (КСС), на която написа „ Министерство на защитата “, с което публично означи началото на трансформацията на КСС в постоянна войска, написа електронното издание на прищинския всекидневник Gazeta Express, представен от " Фокус ".
В понеделник локалните институции започнаха трансформационния развой. Харадинай, министърът на защитата Рустем Бериша и командващият КСС Рахман Рама откриха въпросната табелка, като военният министър означи, че това е специфичен ден, в който публично се отбелязва основаването на косовска войска.
„ Днес е специфичен ден за жителите на Косово, защото към този момент нашето министерство ще бъде Министерство на защитата. Трансформацията на КСС в Армия на Косово стартира публично “, съобщи Бериша и благодари на интернационалните сътрудници на Косово, в това число на Съединени американски щати и представителите на НАТО.
Изданието напомня, че на 14 декември 2018 година Народното събрание на страната с единогласие утвърди законодателните промени за трансформиране на наброяващите 3 хиляди леко-въоръжени членове на КСС в армията, която ще нарасне до 5 хиляди непрекъснати военнослужещи и 3 хиляди резервисти през идващите 10 години.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР