Премиерът произведе голямата новина, че е готов да се оттегли

...
Премиерът произведе голямата новина, че е готов да се оттегли
Коментари Харесай

Анализатори: Избори може да има всеки момент, ГЕРБ е в ступор

" Премиерът създаде огромната вест, че е подготвен да се отдръпна от ръководството, само че да остане държавното управление да работи с Народното събрание поради кризата… Доста апатична ми изглеждаше реакцията на актива на ГЕРБ. Партията е в ступор ", разяснява пред БНР политологът и академични учител доцент Иво Инджов.

Според него Борисов ще се отдръпна, само че ръководещата настройка ще продължи да работи. Именно подобен вид показа министър председателят пред актива на ГЕРБ – той да подаде оставка, само че държавното управление да остане.

" Наследникът на Борисов ще бъде посочен от самия Борисов. Що се отнася до имената, можем да спекулираме по тематиката. Томислав Дончев би могъл добре да комуникира и с митинга, и с Българска социалистическа партия, и с президента. Дори да се стигне до този вид, митингите ще продължат “, счита Инджов.

По думите му Борисов не е прав, като акцентира причини, че не би трябвало да има служебно държавно управление. Политологът позволява, че министър председателят може би е почнал да осъзнава грешките си.

Според преподавателят по политология в Софийския университет доцент Борис Попиванов предварителни парламентарни избори са вероятни във всеки миг.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР