Премиерът призова партньорите в Обединени патриоти да се разберат, а

...
Премиерът призова партньорите в Обединени патриоти да се разберат, а
Коментари Харесай

Какво Се Случва В България! Бойко Борисов Ни Изправи Косата: Катастрофа!!!

Премиерът прикани сътрудниците в " Обединени патриоти " да се схванат, а майките на децата с увреждания да не бързат с настояването на оставка на Валери Симеонов, с цел да може да бъдат изпълнени техните претенции.

Още предходната седмица сервирах извиненията си за думите на вицепремиера Валери Симеонов към протестиращите майки на децата с увреждания. Поднесох опрощение от свое име и от името на министрите и желая да помоля и протестиращите майки да изчакат с настояванията си за оставки, с цел да им " случи идеята ", сподели още Борисов.

Той уточни, че плановете на Закона за хората с увреждания и на Закона за персоналната помощ ще се одобряват бързо по график, като още в тази седмица ще бъдат признати в комисии и на първо четене в Народното събрание. Проектът на бюджет за 2019 година ще бъде признат от Министерски съвет на 29 октомври и с него в областта на помощта за хората с увреждания ще бъдат дадени допълнително 150 млн. лв., сподели Борисов.

Оставката на вицепремиера Валери Симеонов е комплицирана, тъй като първо би трябвало да бъде препоръчана от обединението " Обединени патриоти ", а те са три партии със съглашение между тях, уточни министър председателят.

Мога да му желая оставката, само че това няма правна стойност в нашите взаимоотношения - а в случай че желая тази оставка силово, " ще се счупи цялата структура " на ръководството, акцентира той.

По думите му, с един сходен акт държавното управление ще падне.

Надявам се сътрудниците от " Обединени патриоти " да решат взаимоотношенията си. Видно е, че сред Валери Симеонов и Волен Сидеров има голямо напрежение, само че когато са си слагали подписите в съглашението, сме се разбрали това да е за четири години. Всичко друго е дезертьорство, тичане от отговорност и нарушение на съглашението, сподели Борисов. Мога единствено да помоля протестиращите майки да изчакат да си осъществим уговорката към тях, тъй като техните деца не са " сякаш заболели " - те са заболели, сподели Борисов.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР