Премиерът посети предприятие за производство на кабели в Търговище заедно

...
Премиерът посети предприятие за производство на кабели в Търговище заедно
Коментари Харесай

Борисов: Оптимист съм, можем да преодолеем пандемията

 Премиерът посети дружество за произвеждане на кабели в Търговище дружно с посланика на Швейцария у нас Мюриел Коен. Предприятието на швейцарската група е за произвеждане на кабели и кабелни системи.

" Оптимист съм, че можем да преодолеем пандемията, ето идват и имунизациите. Много е значимо да се пребори, с цел да тръгне стопанската система нагоре ", сподели министър председателят.

" Виждате по какъв начин се строи в близост, скоро човек като свърши работа в пет, ще може по-късно да отиде на отмора и това е огромно преимущество, акцентира Борисов, като даде за образец работата по автомагистрала " Хемус ".

" Условията за бизнес в България са положителни, а Швейцария е перспективен стопански сътрудник на нашата страна ", сподели още министър-председателят. 

" В това сме единомислещи с посланика на Швейцария у нас Мюриел Берсе Коен и с мениджмънта на предприятието на швейцарската група за произвеждане на кабели и кабелни системи " Ховаг ". По време на срещата ни в Търговище бе регистрирано, че Швейцария е един от най-големите вложители в България. До средата на 2020 година директните задгранични вложения на Швейцария у нас възлизат на 1.37 милиарда евро. Въпреки тези позитивни данни обаче, държавното управление, посолството и Българо-швейцарската комерсиална камара продължаваме да работим интензивно за привличането на нови швейцарски вложители в страната ", заключи той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР