Премиерът обвинява президента, че го следи с дрон. Президентът отвръща,

...
Премиерът обвинява президента, че го следи с дрон. Президентът отвръща,
Коментари Харесай

Дронът, мой приятел

Премиерът упреква президента, че го следи с дрон. Президентът отвръща, че фантазията му не може да стигне толкоз надалеч. В нета изтичат фотоси на спящия министър-председател. Хем има защита, хем за всеки случай се доохранява самичък - евентуално от защитата. На пощите на редакциите идват анонимки за забавни взаимоотношения. Отворено чекмекдже, пачки с евра и револвер. Емир Кустурица, умножен по момиче на Бонд, степенуван по идни избори. Говори се за еврозоната и за есемеси по едно и също време - може ли да се влезе в еврозоната с есемеси? През това време откъм гърба ръкопляскат партийните функционери - овации като препинателен знак най-после на всяко изречение. И учтиво " хе-хе-хе " на всяка хумореска, която по никакъв начин не е смешна: звучно ехтене, познато от дълго време. Сложете им чернобял цвят и едри пиксели и ще ви подсети на други времена. 
В момента всички живо се вълнуват от един въпрос - кое е монтаж, кое не. Хейтъри ще кажат (ето по какъв начин шоубизнесът и политиката не се различават), че е фотошоп. Само че когато правиш дийп фалшив (посочения образец от премиера за Обама) въпреки всичко фразите ти някъде би трябвало да са налични, да са били изговаряни. И, както добавя фейсбук фолклора, към фотографията на премиера на леглото към този момент може да се поставя и пояснителен надпис: " Това е Ненчо Балабанов ". 
Политиката стартира да се разделя на две действителности. Едната е баналният институционален порядък. Другата - нещо смесено сред хорър и анимация. Налага се да бъдем убеждавани по какъв начин президентът на страната прелита над дома на премиера с дрон, като през това време НСО деликатно следи процеса от двете страни, с цел да може да го смъква, в случай че стане прекомерно явно. Наети са ловци на патици, изтренирани в свалянето на дребни летящи обекти. Институциите се надпреварват за всеки нов модел, наблюдават трендовете и не излизат от tech каналите в YouTube, където да гледат ревюта на най-модерния артикул. Всяко повишаване на разграничителната дарба повишава и опцията за шпионаж, а след това за шантаж. Някои запалянковци по напредъка бяха предположили, че въпреки всичко нещата се трансформират и то за добре. Но по-скоро наподобява по този начин: отново като в 90-те, единствено че в изискванията на софтуерната гражданска война. Фараоните са със смарт телефони.  
Големият губещ от сходна конкуренция e несъмнено единственият, който има значение: така наречен суверен, от дълго време трансфорат в елементарен фен. Той би трябвало да избере за кого да гласоподава. В първия вид глупашки да допусна, че надпреварата за власт в действителност съблюдава най-малко някаква обикновена хигиена и смисъл. Че ръководителят на Народното събрание е ръководител на Народното събрание, а не т.к.п, че партиите са партии, а не " тия атакуват постоянно откъм гърба ", че сред олигархат и народен представител няма никаква аналогия, както ни бе предложено да си помислим. Но толкоз малоумен човек няма и не щеш ли остава другият: оня, който ясно вижда провалите в близост. Какво да направи той? Предлагаме следното. Да вземе дрон. Да го вдигне високо. Да прелети на 150 метра височина. И да му стане напълно ясна образната истината: че единствено от такава отдалеченост нещата наподобяват добре. 
 
Автор: Райко Байчев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР