Премиерът Николай Денков заяви, че България ще бъде подкрепена от

...
Премиерът Николай Денков заяви, че България ще бъде подкрепена от
Коментари Харесай

Денков: Ще имаме подкрепа за Шенген и еврозоната

Премиерът Николай Денков съобщи, че България ще бъде подкрепена от едни от най-предпазливите страни в Европейския съюз, когато договарянията за Шенген и еврозоната стартират. Коментарът му пристигна след края на основната среща на членките в Брюксел, на която той взе присъединяване.

„ Проведох много диалози с сътрудниците, които биха могли да ни поддържат във връзка с сухопътните граници за Шенген и еврозоната. Успяхме да приказваме с министър председателите на Германия, Нидерландия, Словения и Финландия. Част от тези страни са известни с това, че са от най-предпазливите, постоянно са внимавали във връзка с бюджетите. Разказах им по какъв начин наподобява фискалната картина в България – ниските стойности на външния дълг и недостига. Мога да кажа, че ще имаме поддръжка от тези страни, когато пристигна време за разискване. Работим за 1 януари 2025 година ”, сподели Денков, представен от.



Той беше безапелационен, че всевъзможни изказвания, че бранш „ Земеделие ” няма поддръжка от Европейски Съюз, са изцяло погрешни.



„ Темата по какъв начин да се преструктурира този бранш, тъй като е един от най-важните за европейската стопанска система, беше сложена на разискване. Първо ръководителят на комисията даде информация за вчерашните решения. Беше направена полемика. Това, което прецизираха още, е, че почнал много сериозен диалог по какъв начин да се преструктурира секторът и помощта към него ”, разясни министър председателят.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР