Премиерът Николай Денков все още не е разговарял с Мария

...
Премиерът Николай Денков все още не е разговарял с Мария
Коментари Харесай

Денков: След ротацията се виждам като вицепремиер, оттам нататък - ще видим

Премиерът Николай Денков към момента не е разговарял с Мария Габриел за постовете след ротацията. Той разяснява, че след ротацията се вижда като вицепремиер, а за останалото - предстоят договаряния. На тях ще бъде разисквана и концепцията да има и министър по европейските въпроси , стана ясно от думите му.

" След ротацията се виждам като вицепреимер, оттова нататък ще забележим. Предстоят договаряния. Имам доверие в Габриел, тя е човек, който има европейски полезности, които споделям. Както виждате, политическата среда е много сложна, тъй че всеки от нас би трябвало да се оправя с това, че имаме доста комплицирана структура, която би трябвало да взима решения.

За да можем да се оправим, би трябвало правилно всякога да се гледа кое зависи от законодателната власт, кое от изпълнителната и кое от другите регулатори. Много постоянно виждаме разбъркване на функционалности и взимане на решения по не най-правилния метод ", сподели Денков, представен от Българска национална телевизия.

Той разяснява и рецензиите на президентна Румен Радем към работата на държавното управление и сглобката.

" Това че президентството има аспирации към вземането на решения, е проблем на президенството - има си конституция и разделяне на управляващите. Това, което постоянно виждам, е предпочитание да се нападат институции, които си извършват отговорностите тъкмо както са записани в конституцията и законите. Така че това е проблем, само че е проблем на президентството ", разяснява Денков.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР