Премиерът Николай Денков ще говори с Министерство на външните работи

...
Премиерът Николай Денков ще говори с Министерство на външните работи
Коментари Харесай

Митрофанова нямало да бъде обявена за persona non grata, засега

Премиерът Николай Денков ще приказва с Министерство на външните работи (МВнР), само че би трябвало да се даде явен знак, че това са неприемливи изявления от страна на депутат от съветското Народно заседание (Дума) Пьотр Толстой. На съветския дипломат в България Елеонора Митрофанова би трябвало да бъде предадено това известие.

Самата Митрофанова не би трябвало да бъде оповестена като persona non grata - това не е нейно изявление, a има и други изявления. Не би трябвало да се поддаваме на провокации, прикани Денков.

Припомняме, че Атлантическият съвет на България реагира с позиция на скандално изявление на заместник-председателя на Долната камара на съветската Дума Пьотр Толстой , като го дефинира като поредна съветска хибридна експанзия против България. В съветско телевизионно предаване, в което участниците разискват, че Черно море е съветско и Москва би трябвало да откри цялостен надзор над него, Толстой приказва за дестабилизация на България , в която да бъдат употребявани съветски жители, пребиваващи в страната ни и които имат парцели там. Руският народен представител показва България и Румъния като възможни цели, въпреки и да прецизира, че с цел да доближи до нас Русия, първо би трябвало да завърши с Украйна.
 Зеленски: Черно море не принадлежи на Русия
Зеленски: Черно море не принадлежи на Русия

Украйна търси способи да деблокира Черноморската зърнена самодейност

Денков посочи, че съветските жители, които живеят в България, би трябвало да бъдат третирани като български жители и не би трябвало да бъдат жертва на някого. Голяма част от тези изявления се вършат за вътрешна приложимост, за съветската аудитория да се покаже какъв брой са велики нещата, които се вършат сега от управлението на Руската федерация, само че те си имат частично и външна аудитория, сподели министър председателят.

" Изказванията целят и да уплашат българското население. Не би трябвало да се плашим, няма заплаха за България и по никакъв метод няма непосредствена заплаха. Ние сме членове на НАТО и Русия няма да посмее да нападне страна, която е член на НАТО, тъй като знае какъв ще бъде отговорът ", безапелационен бе Денков.
 Гербери и реформатори остри против Толстой, социалисти и атакисти -
Гербери и реформатори остри против Толстой, социалисти и атакисти - " огромна работа станала "

Да се въздържа от оскърбителни изявления, настояха герберите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР