Премиерът Николай Денков се заобиколи със съветници с пъстро политическо

...
Премиерът Николай Денков се заобиколи със съветници с пъстро политическо
Коментари Харесай

Денков се заобиколи със съветници с пъстро политическо минало

Премиерът Николай Денков се заобиколи със съветници с пъстро политическо минало. Част от тях са били близки до него в интервала му на образован министър, а другите – поради положителни връзки в партиите, подкрепящи кабинета. Това пише на база информация от държавната пресслужба за назначените досега членове на политическия кабинет.

Иван Модев  застана отпред на кабинета „ Денков “. Той бе отпред на политическия му кабинет като министър на образованието. Модев е с дълга биография в региона на младежките политики и със солидни позиции при разнообразни държавни управления. Той е наследник на някогашния общински консултант на Българска социалистическа партия и регионален шеф на София Тодор Модев. Сестра му – Мариела бе зам.-министър на туризма в първия кабинет „ Петков “.

Интересен е изборът на съветници в региона на сигурността и въпросите на военно-промишления комплекс. За консултант по външна политика и политика за сигурност на премиера е назначен Драгомир Заков , който беше боен министър в кабинета на Кирил Петков и проектоминистър на външните работи в несполучливия опит на проф. Николай Габровски да направи кабинет с мандата на ГЕРБ.

Денков реши да резервира консултант на предшественика си Гълъб Донев за сектор „ Вътрешна сигурност “- Данчо Дяков . Досега той беше секретар на Съвета по сигурността на Министерски съвет при Донев и евентуално ще остане подобен. Дяков минаваше за един от най-близките хора на президента Румен Радев в първия му мандат. Тогава той му беше консултант по военната сигурност.През 2018 година Радев ненадейно го направи началник на Националната работа за защита, което потвърждаваше, че му е доста правилен.

По въпросите на военно-промишления комплекс ще дава отговор човек, непосредствен на ген. Атанас Атанасов. За поста е определен Веселин Марков , някогашен чиновник на ДАНС.

За двустранните връзки и въпросите на Европейски Съюз в политическия кабинет ще дава отговор Таня Гермер . Тя се появи в лист на назначени на цивилен контракти специалисти при кабинета „ Петков “. Справка в комерсиалния указател демонстрира, че тя е била в управлението на организациите за експортно обезпечаване и за поощряване на търговията в кабинета „ Сакскобургготски “, взела участие е и в борда на „ Български пощи “.

За административните въпроси в кабинета Денков ще дава отговор Маргарита Парашкевова . Тя бе в екипа на МОН, в дирекция " Човешки запаси ". Международните организации и съдействие се поема от Екатерина Димитрушева, правист. Тя бе народен представител от Политическа партия в 47-ото Народно заседание.

В политическия кабинет са още Пламен Славов - парламентарен секретар, и Румяна Дилова - помощник в кабинета на Иван Модев. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР