Премиерът Николай Денков се срещна с протестиращи земеделци. Той оцени

...
Премиерът Николай Денков се срещна с протестиращи земеделци. Той оцени
Коментари Харесай

Денков: В близкия период ние няма да позволим внос на слънчоглед от Украйна

Премиерът Николай Денков се срещна с протестиращи земеделци. Той оцени полемиката като оживена и на моменти напрегната.

" По отношение на слънчогледа като просвета, по-късно ми следва диалог с премиера на Украйна, в който ще обясня, че в полемиките през днешния ден сме разискали, че ще има избрана квота за България и тази квота ще бъде позволена за импорт едвам откакто ние сме прецизирали какъв брой е огромна, защо става дума. В близкия интервал ние няма да позволим импорт на слънчоглед от Украйна. По отношение на останалите в пордукти и сега се водят договаряния сред Европейска комисия и Украйна дружно със земеделските министри на държавите-членки за това могат ли да се включат други артикули, както са посочени в точка първа в настояванията на протестиращите. Аз не знам какъв ще бъде изходът от договарянията, само че ние ще създадем всичко допустимо те да бъдат включени, в случай че не, тогава на двустранна основа с Украйна ще преговаряме за тях ", съобщи министър председателят Николай Денков.

По отношение на качеството на селскостопанските артикули от Украйна, министър-председателят съобщи, че досега от Украйна не са открити такива проблеми.

" Те се ревизират по този начин, както се внасят продуктите от трети страни и при най-малки индикации за нарушавания на условията те ще бъдат върнати назад в Украйна ", сподели Денков.

От сектора споделиха, че решението за слънчогледа е значимо и значително, само че дали ще има още митинги ще решат всички представители на бранша.
https://www.facebook.com/novinite.bnt/videos/287658640788850
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР