Премиерът Николай Денков се обяви за оставане на мярката с

...
Премиерът Николай Денков се обяви за оставане на мярката с
Коментари Харесай

Отнемането на коли от пияни и дрогирани шофьори трябва да остане: Денков

Премиерът Николай Денков се разгласи за оставане на мярката с отнемането на коли за пияни и дрогирани водачи.

" Аз считам, че би трябвало да остане, само че това е в пълномощията на Народно събрание. Отново споделям доста ясно, няма никаква причина след приложимост на алкохол да се разисква тематиката още веднъж. Резултатите от кръвните проучвания за алкохол излизат доста бързо ".

Работна група преглежда наредби и документи, с цел да види какво може да се направи на подзаконово равнище. Отделно е проведено закупуването на техника, която да форсира инспекцията на кръвните проби и проучванията във връзка с опиатите, съобщи Българска национална телевизия.

    " Нека да обърна внимание, че за централизация на алкохол, тя се прави сега, относително бързо, за няколко дни излизат резултатите, защото методът е един. А за опиати методът е различен и надлежно сега се изисква повече време. Така че би трябвало да оборудваме 3 лаборатории, сега работим на най-съвременно равнище. Това ще отнеме време поради процедурите. По отношение на разискванията дали би трябвало да се промени закона, виждаме, че след тези трагични събития, които се случват, в действителност публичната поддръжка за тези промени става все по огромна. Аз също считам, че би трябвало да останем оптимално строги, с цел да схванат българите, че няма смисъл да се убиваме сами по пътищата ".

По мотив продължаващото напрежение сред държавното управление и президента, министър председателят още веднъж прикани да се съблюдава конституционното разделяне на управляващите.

    Всяка институция би трябвало да работи съгласно това, което им е заложено като права и отговорности. Нашето държавно управление извършва управническата си стратегия. Още един път ще повторя, аз не диря война с никого. На нас ни би трябвало успокоение на държавното управление.

Имам поради успокоение в политическия смисъл на думата, с цел да можем да си осъществим програмата и хората да почнат да живеят по-добре. Виждате какъв брой проблеми има в страната. Тези, които пречат да ги обсъждаме по същност - какво можем да създадем по пътищата, по какъв начин да понижим злоупотребата с алкохол и дрогираните водачи по пътищата, ето това са проблемите, с които би трябвало да се занимава държавното управление ".

По мотив поръчката на знакови фигури близки до президент да се инициира референдум дали да бъде изменен националния празник, Денков отговори по този начин.

    " Нека това да бъде политическа полемика, която да се организира в Народно събрание. Там е мястото за тази полемика. Аз неведнъж съм казвал, че поддържам 24 май да бъде народен празник, тъй като това е признакът, който ни води към бъдещето.

Ако България имаше късмет за триумф в бъдеще, това не е да се взира непрестанно в предишното, а като стъпи крепко на основата, която е сложило предишното, да огледа в бъдещето и да види какво ще ни направи сполучлива нация. Ето, ще открием Алеята на книгата през днешния ден. Това е научното събитие тук, това, което ще направи България сполучлива. "
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР