Премиерът Николай Денков съобщи, че дерогацията за използване на руски

...
Премиерът Николай Денков съобщи, че дерогацията за използване на руски
Коментари Харесай

Денков се оправдава за „Лукойл“, скъсили дерогацията с 3 месеца

Премиерът Николай Денков заяви, че дерогацията за потребление на съветски нефт от „ Лукойл “ е била съкратена – преди срокът ѝ бил краят на 2024 година, а Народно събрание оппределило до октомври. Идеята – последователно да преминем към неруски петрол, с цел да сме сигурни, че няма да се окаже, че на пристанището липсва петрол и оттова не може да работи рафинерията.

„ Това е тематика, друга от тематиката по какъв начин посредством прекачване от един в различен танкер или посредством вкарване с подправени документи в други страни „ Лукойл “ заобикаля съответните регулации. Но това не е в пълномощията на българското държавно управление да се оправя с него “, сподели Денков. Той уточни, че това, което е в пълномощията на българското държавно управление, към този момент е направено и то е да се покачат доста налозите, които би трябвало да заплаща „ Лукойл “, с цел да може да намалеят облагите, които са представени в материала на „ Политико “, и надлежно да намалеят средствата, които влизат в Руската федерация за водене на войната, а от друга – да се покачат средствата, които влизат в българския бюджет.

Денков изясни, че е почнало основаването на координационен механизъм, който да следи за това дали се нарушават глобите. Оказва се, че нямаме наказателни сформира, които да записват пподобни дейности и да се стигне до санкции.

„ Този развой не е почнал, само че имахме диалог с правосъдния министър да се приготвят сформира, които да се включват в Наказателен кодекс за тези, които нарушат глобите, да има последици “, добави той.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР