Премиерът Николай Денков потвърди, че има интерес от различни компании

...
Премиерът Николай Денков потвърди, че има интерес от различни компании
Коментари Харесай

Денков: Интерес към Нефтохим има, би било странно в Лукойл да не знаят

Премиерът Николай Денков удостовери, че има интерес от " разнообразни компании " за покупка на бургаската рафинерия " Нефтохим ", която от 21 години е благосъстоятелност на съветската " Лукойл ".

Изявлението му пристигна малко откакто формалният акционер " Литаско " заяви, че не е получавал предложения за продажба и сега не е в договаряния по въпроса.

" Казах, че има интерес и фактически има интерес, аз самият съм виждал, че има интерес в диалози с разнообразни компании. Това, което споделя централата " Литаско ", е, че не се водят договаряния. Това са два разнообразни стадия. Както те са обяснили, с цел да се водят договаряния, би трябвало да има изпратено публично писмо, да се влезе в процедура. Воденето на договаряния е една относително тежка процедура, която още не е стартирала. Но че има интерес, има интерес ", сподели Николай Денков пред публицисти.

На въпрос дали е допустимо в " Литаско " да не знаят за подобен интерес, той отговори иронично: " Би било много необичайно ".

Преди дни финансовият министър Асен Василев заяви пред Financial Times, че точно " Лукойл " търси нов покупател за рафинерията в България поради новите ограничения, които държавното управление постанова. Това докара до рецензии от страна на Румен Радев, че информация за бъдещето на завода излиза първо през задгранични медии и че " смяната се случва на мрачно и без разбор ".

Денков предвижда още, че ветото на Румен Радев против измененията в Закона за енергетиката ще бъде преодоляно от болшинството в Народното събрание.

" Тази либерализация на пазара трябваше да се случи и България закъснява доста. Бяха направени механизми, които ще бъдат употребявани, с цел да не се случат тези страшни сюжети, които опозицията се опитваше да стартира по време на разискванията. Европейска комисия също приготвя този вид механизми, свързани с изземане на, с цел да бъдат предпазени при рецесии и повишение на цената тези, които са уязвими. Няма да се основат проблеми нито за производителите на ток, нито на потребителите ", сподели още министър председателят.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР