Премиерът Николай Денков определи два проблема пред икономиката на България

...
Премиерът Николай Денков определи два проблема пред икономиката на България
Коментари Харесай

Николай Денков: Някои сантименти към източните ни съседи пречат на България

Премиерът Николай Денков дефинира два казуса пред стопанската система на България - неналичието на господство на закона и " някои сантименти към източните ни съседи ".

Денков взе участие в откриването на Софийския стопански конгрес, където прикани за преосмисляне на опциите пред България, " тъй че да имаме своето независимо място и тежест, с които да се включим в международните процеси ".

" Нашата страна е прекомерно дребна, с цел да бъде конкурентна на огромните райони. За страдание това, което виждаме, е, че има две съществени спънки - съществуващите проблеми с върховенството на закона. Вторият проблем е незадоволителна позиция за интеграция към НАТО и Запада и някои сантименти на източните ни съседи. Тези проблеми би трябвало да бъдат обсъждани дружно ", сподели Денков.

" Само преди 4 години бизнес водачите на целия свят се състезаваха в това по какъв начин да усъвършенстват процесите си, употребявайки организацията на стопанската система. Европейски и американски компании изнасяха производства в Китай, китайски компании купуваха европейски и американски компании, всеки се опитваше да усъвършенства производството, логистиката, услугите, по метод, който беше предначертан. Тези четири години наподобяват толкоз надалеч от сегашната вероятност - първо с пандемията, по-късно с изкуственото повишение на цените на енергоносителите, началото на войната в Украйна, която сподели, че светът не е несъмнено място за търговия. Всичко това докара до цялостно преосмисляне на метода, по който би трябвало да се провежда процесът ", споделя още той, представен от БГНЕС.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР