Премиерът Николай Денков изрази очакване – подготвения от правителството бюджет

...
Премиерът Николай Денков изрази очакване – подготвения от правителството бюджет
Коментари Харесай

`Денков очаква подкрепа в НС за Бюджет 2023 от ГЕРБ-СДС и от ДПС

Премиерът Николай Денков изрази очакване – квалифицирания от държавното управление бюджет 2023 да бъде подсилен в пленарната зала и от депутатите от ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи.

„ Със сигурност от ГЕРБ и Движение за права и свободи, несъмнено, те имат право на мнения и оферти, само че за мен е основно да запазим Маастрихските критерии. За мен бюджетът наподобява осъществим. Слушам мнения на разнообразни специалисти. Доста от тях споделят, че бюджетът е реален “.

Пред публицисти в профилирания учебно-тренировъчен комплекс „ Црънча “, той разяснява и настояването на ГЕРБ-СДС за съдружно съглашение с ПП-ДБ

„ За да се приготви едно съдружно съглашение, би трябвало много дълго време. Месеци! Ние нямаме това време. Трябва да действаме в този момент и незабавно! Затова единственият метод, който аз съм видял да работи досега е точно този – с търсенето на консенсус “.

След Црънча, министър председателят отпътува за Брюксел, където ще води диалози на високо ниво:

„ Разбира се, главните външнополитически тематики ще бъдат: „ Шенген “, „ Еврозона “, „ мигрантския поток “. Ще обдсъждаме и законодателната стратегия. Тези закони, които стоят там по лист и за които спорим с ГЕРБ по кое време и по какъв начин да се одобряват, са част от Плана за възобновяване и резистентност “.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР