Премиерът Николай Денков и вицепремиерът и министър на външните работи

...
Премиерът Николай Денков и вицепремиерът и министър на външните работи
Коментари Харесай

Денков и Габриел ще се срещнат с Бенямин Нетаняху в Израел

Премиерът Николай Денков и вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел отпътуват дружно за Израел през днешния ден на посещаване. Денков ще има среща с премиера на страната Бенямин Нетаняху, оповестиха от Министерския съвет.

„ Напрежението е доста високо там. Ако ескалира спорът, това може да има големи последици по целия свят. Затова е значимо да се откри верният баланс. Да се освободят заложниците е основно, както и да се понижи заплахата от този вид терористични офанзиви от " Хамас “, разяснява Денков ден преди визитата си.

Новината за визитата идва на фона на нестихващия спор сред Израел и оповестената за терористична организация от Съединени американски щати и Европейски Съюз „ Хамас “, която ръководи линията Газа, и покачващото се интернационално напрежение. До войната се стигна, откакто на 7 октомври " Хамас " нападна Израел, мазета хиляди цивилни израелци и взе стотици заложници, а Нетаняху разгласи " положение на война ".

В неделя министър-председателят на Израел още веднъж отхвърли апелите за преустановяване на огъня в Газа, най-малко до момента в който не бъдат освободени всички пленени от „ Хамас “.

Израелски медии оповестяват, че армията на страната се чака да влезе в град Газа през идващите 48 часа, заяви по-рано английският The Guardian.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР