Премиерът Николай Денков говори от парламентарната трибуна по повод наводненията

...
Премиерът Николай Денков говори от парламентарната трибуна по повод наводненията
Коментари Харесай

Николай Денков: Реакцията на държавата беше мигновена

Премиерът Николай Денков приказва от парламентарната естрада във връзка наводненията по Черноморието и оповестения Ден на печал в страната.

" Реакцията на страната беше мигновена. Валежите започнаха през нощта и още на сутринта, преди да бъде оповестено бедственото състояние, на място бяха 11 екипа на Пожарна сигурност с 35 чиновници и два екипа водолази ", сподели той.

Има 12 моста, които са нарушени. Максимално бързо ще забележим по какъв начин да бъдат възобновени, сподели министър председателят. Има опция за обезпечаване на спомагателна техника. Вървят огледи по къщите на хората, с цел да могат да се върнат оптимално бързи към норлания живот, разяснява още той, написа " Новини.бг ".

Припомняме, че днешният ден е Ден на народен печал за жертвите, починали при наводненията в община Царево на 5 септември 2023 година, реши кабинетът. В бедствието изгубиха живота си двама мъже и две дами.

Преди началото на държавното съвещание министър председателят и министрите уважиха тяхната памет с едноминутно безмълвие.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР