Премиерът не може да е гарант за тези дълбоки реформи,

...
Премиерът не може да е гарант за тези дълбоки реформи,
Коментари Харесай

Надежда Йорданова: ГЕРБ системно мълчат за реформата в прокуратурата

Премиерът не може да е поръчител за тези дълбоки промени, съобщи депутатът от “Демократична България ”

“Ясно слагаме нашите три целта, въз основа на които ние сме подготвени да търсим общи решения. На първо място е господство на правото и действителна ефикасна правосъдна и правосъдна промяна. ГЕРБ доста редовно мълчат, когато сложим въпроса за промяната в прокуратурата, за статута на основния прокурор ”, съобщи някогашният правосъден министър и сегашен народен представител от “Демократична България ” Надежда Йорданова в предаването “Лице в лице ” по.

Тя акцентира, че в поредност от няколко срещи от “Демократична България ” обществено са сложили тези въпроси, само че ГЕРБ заобикаля всеки един от тях. “Премиерът не може да е поръчител за тези дълбоки промени, тъй като държавното управление няма законодателна самодейност за изменение в конституцията ”, добави Йорданова. Според нея, с цел да се образува болшинство по тези въпроси, страните би трябвало доста ясно да заявят, че са подготвени да я създадат. По думите ѝ има безусловно безмълвие от страна на ГЕРБ.

Йорданова бе безапелационна, че каквато и да е поддръжка на държавно управление, би трябвало да е въз основа на ясно декларирани задължения, със съответни гаранции за амбициозни промени. " Това, което ние поредно отстояваме от 45-ото, 46-ото, 47-ото Народно заседание и в този момент е, всички политически партии, които са показали в предизборните си стратегии - правосъдна промяна и евроатлантически полезности, очевидно да поемат ангажимент към тях. Готовност за деяние виждаме от " Продължаваме промяната ", а Българска социалистическа партия дават знак, че би трябвало да се решат тези проблеми ", добави тя.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР