Премиерът Бойко Борисов проведе среща с президента на Азербайджан Илхам

...
Премиерът Бойко Борисов проведе среща с президента на Азербайджан Илхам
Коментари Харесай

Борисов очаква Азербайджан да инвестира в газоразпределителната ни система

Премиерът Бойко Борисов организира среща с президента на Азербайджан Илхам Алиев. Двамата разговаряха в границите на Годишната среща на Световния стопански конгрес в Давос.

Борисов означи, че съдействието сред България и Азербайджан е достигнало до стратегическо ниво в региона на енергетиката през последните години. „ Наш общ приоритет е диверсификацията на източниците и маршрутите и гарантиране сигурността на енергийните доставки за Европа “, съобщи българският министър-председател. Борисов добави, че България постоянно е подкрепяла построяването на Южния газов кулоар, неразделна част от плана е и интерконекторът Гърция-България, посредством който страната ни ще получава азербайджански природен газ. В тази връзка министър председателят Борисов осведоми президента Алиев за напредъка по газопровода сред Гърция и България, който се чака да бъде построен в края на годината.

В продължение на диалозите от предходната година в Азербайджан, двамата разискаха и опцията азерската нефтена компания СОКАР да стартира вложения в газоразпределителната система на България в обитаемоте места - с две цели – непорочност на въздуха и конкурентоспособност.

Премиерът изрази очакване в скоро време азербайджанската страна да ни запознае с формалните резултати от изследването на газовия бранш у нас, което разпоредиха и с последващите техни стъпки и дейности. Българският министър-председател изрази оптимизъм по отношение на опцията СОКАР да стартира вложения в газоразпределението в нашата страна.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР