Премиерът Бойко Борисов отново се качи на джипа и тръгна

...
Премиерът Бойко Борисов отново се качи на джипа и тръгна
Коментари Харесай

Борисов пак тръгна с джипа на инспекции, кара се на инженери за Вит

Премиерът Бойко Борисов още веднъж се качи на джипа и потегли на инспекции. Първо той ревизира по какъв начин върви построяването на новия сектор на автомагистрала " Хемус ".

" В днешно време няма технология, която да ни разреши в къси периоди да приключим огромните градежи. Всичко желае доста старания и години работа. Ако беше елементарно - до момента да е направено ", разяснява министър-председателят, чиято инспекция отново бе излъчена онлайн в профила му във Facebook.

" Разпоредих на строителните инженери още през днешния ден да извикат природозащитните организации при сектора край река Вит , да им обяснят, че се правят спешни действия по почистването на коритото на реката. При обясненията, които получих - строителните инженери ме увериха, че със заповед на регионалния шеф се почиства територията към мостовите уреди и коритото на реката, с цел да не бъде копрометирана целостта на мостовите уреди. Ако бъдат открити дейности отвън обсега на заповедтта на регионалния шеф, отговорните ще бъдат глобени ", закани се Борисов.

Един от строителните инженери в сектора изясни на премиера, че цялото трасе, което виждат сега, е археология и до декември месец от Министерството на културата би трябвало да кажат дали имат потребност от спомагателни разкопки.

„ Всеки ден на обекта работят по 90 служащи. Възползваме се оптимално от хубавото време. За правенето на 898 греди за мостовите уреди на автомагистралата са ангажирани всички фабрики в България ”, съобщи той.

В момента се прави археологическо изследване за нужда от спомагателни разкопки, което би трябвало да завърши в средата на декември. В сектора с изключение на строителни служащи, на терен са и археолози.

" Тук ли сте пипали баластрата? Казал съм, че ще има санкции за регионални шефове, за всички вас, в случай че още един път ме скарате с еколозите ", скара се министър-председателят на ръководителя на обекта, който се возеше в джипа му. " Ще докарате еколозите тук да видят какво вършим, ще им обясните и ще извършите рекомендациите им. Разбра ли ме? ", попита Борисов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР