Премиерът Бойко Борисов ще представи постиженията на Българското председателство на

...
Премиерът Бойко Борисов ще представи постиженията на Българското председателство на
Коментари Харесай

Бойко Борисов представя постиженията на българското европредседателство

Премиерът Бойко Борисов ще показа достиженията на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз по време на започващата през днешния ден двудневна заключителна Конференция на комисиите по европейските въпроси на парламентите на Европейския съюз.

Заключителната конференция на ръководителите на комисиите по европейските въпроси, така наречен Пленарен КОСАК, ще проучва трите значими за председателството ни тематики - Западните Балкани, стълба за обществени права и кохезионната политика.

Ключовият приоритет, обвързван с европерспективата на страните от района, ще показа външният министър Екатерина Захариева. Часове след подписването на контракта сред Атина и Скопие за името Северна Македония, на конференцията у нас идва и външният министър на Македония Никола Димитров. Заключителният КОСАК ще одобри два документа – „ Приноси “ и „ Заключения “ за последните шест месеца.

Пленарният КОСАК ще бъде открит от ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева, приветствено слово ще насочи и президента Румен Радев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР