Премиерът Бойко Борисов и вицепремиера Екатерина Захариева ще участват в

...
Премиерът Бойко Борисов и вицепремиера Екатерина Захариева ще участват в
Коментари Харесай

Борисов на визита в САЩ, очаква се да разговаря с Тръмп

Премиерът Бойко Борисов и вицепремиера Екатерина Захариева ще вземат участие в 73-тата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации.

Първият ден от визитата за нашата делегация ще стартира с присъединяване в срещата на високо ниво "Глобален апел за деяние за справяне с казуса с опиатите ", проведена по самодейност на американския президент Доналд Тръмп. България е съдомакин на събитието.

По-късно министър председателят ще взе участие в среща на върха за мира, носеща името на Нелсън Мандела. Целта на форума е интернационалната общественост да препотвърди уговорката си към световния мир, попречване на спорове, отбраната на правата на индивида.

Предстоят и поредност двустранни срещи с присъединяване на Борисов и държавни и държавни ръководители на страни членки на Организация на обединените нации, както и представители на неправителствени организации. Вечерта министър председателят ще участва на обичайна вечеря, проведена от президента на Съединени американски щати и брачната половинка му. Очаква се българският министър-председател и да беседва с американския държавен глава.

Министърът на външните работи Екатерина Захариева пък ще организира редица двустранни и многостранни срещи със свои сътрудници от целия свят. В програмата й е включено присъединяване в неофициална среща на външните министри на страните-членки на Европейски Съюз, както и вечеря на министрите на външните работи от трансатлантическата общественост.

На 26 септември първите дипломати на България, Гърция, Хърватия и Румъния ще се съберат за диалози в четиристранен формат. В същия ден Захариева ще взе участие в Среща на високо равнище за Сирия, проведена от Европейски Съюз, както и в работен обяд на министрите на външните работи на държавите-членки на Централноевропейската самодейност (ЦЕИ).

Ден по-късно вицепремиерът ще се срещне с генералния секретар на Съвета на Европа Турбьорн Ягланд. Тя ще беседва и с Насър Камел, общоприет секретар на Съюза за Средиземноморието.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР