Премиерът на Япония Шиндзо Абе заяви, че той и президентът

...
Премиерът на Япония Шиндзо Абе заяви, че той и президентът
Коментари Харесай

Какво важно си казаха премиерът на Япония и Владимир Путин?

Премиерът на Япония Шиндзо Абе съобщи, че той и президентът на Русия Владимир Путин с а удостоверили по време на днешната си среща своето предпочитание да намерят решение на териториалния спор, датиращ от Втората международна война, предадоха Ройтерс, ТАСС и ДПА.
 
На взаимната конференция след договарянията в Москва Абе заяви, че външните министри на двете страни ще се срещнат през февруари , с цел да продължат разговора по отношение на суверенитета на един противоречив архипелаг в Тихия океан, именуван от руснаците Курилски острови, а от японците - Северни територии.
 
Пред кореспонденти Путин сподели, че има да се свърши още доста работа, преди да бъде подписан кротичък контракт с Япония . Той акцентира, че решаването на териториалния спор би трябвало да стане единствено при необятна социална поддръжка - намек за всеобщото противоречие измежду руснаците да се отстъпват територии на Япония.
 Премиерът на Япония Шиндзо Абе и съветският президент Владимир Путин БГНЕС
Малко преди Путин и Абе да приключат договарянията бе обявено, че съветската полиция е задържала 11 стачкуващи пред японското посолство в Москв а, протестиращи срещу възможното връщане на Курилите на Япония. Сред арестуваните има един народен представител от Държавната дума - комунистът Алексей Корниенко.-->
 
След Втората международна война Съюз на съветските социалистически републики и Япония не подписват кротичък контракт, а единствено помирение. Оттогава те са в спор за суверенитета на архипелага, който към края на войната е високомерен от руски войски, а след това японското население е прогонено оттова.
 
" Ние още веднъж потвърдихме своя интерес към подписването на подобен документ ", сподели съветският президент по адрес на мирния контракт с Япония. Преди срещата Абе направи изказване пред съветски медии, в което сподели, че двете страни са подготвени със взаимни старания да създадат актуалната година паметна във взаимоотношенията си.
 Премиерът на Япония Шиндзо Абе и съветският президент Владимир Путин БГНЕС
Вчера представителят на Кремъл Дмитрий Песков отхвърли спекулациите, че Русия ще отстъпи два от островите . " Никой не има намерение да предава националните си ползи ", заявява той пред съветски медии.
 
Владимир Путин акцентира, че в хода на договарянията с Шиндзо Аб е " по традиция предпочитано внимание " е било отделено на комерсиалните и икономическите връзки. По думите на съветския президент през интервала януари-ноември м.г. двустранният стокооборот е повишен с 12 % и е достигнал близо 20 милиарда щатски $.
 
Той изрази вяра, че стокооборотът може да бъде повишен до 30 милиарда $ годишно и означи, че японските вложения в съветската стопанска система възлизат на към 2,2 милиарда $.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР