Премиерът на Япония Шиндзо Абе спечели гласуването в управляващата партия

...
Премиерът на Япония Шиндзо Абе спечели гласуването в управляващата партия
Коментари Харесай

Премиерът на Япония Шиндзо Абе спечели лидерския пост в управляващата партия

Премиерът на Япония Шиндзо Абе завоюва гласуването в ръководещата партия за ръководител . Така той е на път да стане най-дълго служилият министър-председател в историята на страната , а също така ще има опция да измини пацифистката конституция на азиатската страна, осведоми " Ройтерс ".

Ако Абе, който ненадейно подаде оставка след проблематичен мандат през 2006-2007 година, остане на поста до ноември 2019 година, той ще задмине 2 886-те дни на Таро Кацура при започване на XX век.

" Искам с вас дружно да се заемем с конституционната промяна ", сподели Абе пред Либералнодемократическата партия след вота.

Първо обаче той ще бъде изправен пред предизвикателство по време на срещата си с президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп през идната седмица, защото ще бъде притискан да понижи остатъка от 69 милиарда $ в комерсиалния продан сред двете страни. 2/3 от остатъка е от експорт на коли.

Абе също би трябвало да продължи да поддържа икономическия напредък със доста по-малко политически принадлежности. След години на отпечатване на пари, Банката на Япония има малко амуниции в наличност . Растящият държавен дълг и обществени разноски поради бързо застаряващото население също оставят Абе с дребна независимост на деяние при разпределянето на фискалните разноски.

Премиерът, който пое властта през 2012 година и даде обещание да рестартира стопанската система и да укрепи защитата, победи някогашния боен министър Шигеру Ишиба на вътрешния избор. Абе завоюва с 553 гласа против 254 за Ишиба . От 810 гласа 807 бяха годни.

Абе си подсигурява и премиерския пост, защото неговата партия води обединението и управлява Народното събрание.

Министър-председателят се чака да се срещне с Тръмп в коридорите на Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк през идната седмица.

Един от главните цели на Шиндзо Абе е смяна на Член 9 от пацифистката конституция, с цел да се обясни двузначният статут на армията . Ако безусловно се пояснява, не разрешава се поддържането на въоръжени сили, само че може да се разтълкува, че се разрешава войска за самозащита.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР