Премиерът на Япония Шиндзо Абе каза, че днешната му среща

...
Премиерът на Япония Шиндзо Абе каза, че днешната му среща
Коментари Харесай

Шиндзо Абе: Срещата ми с Путин е крачка към мирен договор

Премиерът на Япония Шиндзо Абе сподели, че днешната му среща с президента на Русия Владимир Путин е крачка към подписването на двустранен кротичък контракт, съобщи Ройтерс.

След договарянията във Владивосток Абе означи, че е належащо да се откри решение на казуса с отвлечените от Северна Корея японски жители и че Путин заречен да помогне за това. Японският министър председател заяви, че главнокомандващият на силите за самозащита на Япония ще посети Русия през октомври.

Владимир Путин съобщи, че Москва е подготвена да търси решения за сключването на мир с Токио. Той добави, че Русия ще си сътрудничи с Япония за поддържането на разговора сред двете корейски страни.

Япония и Русия не са подписвали кротичък контракт след Втората международна война поради спор върху суверенитета на тихоокеанския архипелаг, който Русия назовава Курилски острови, а Япония - Северни територии, напомни Ройтерс.

Руският президент Путин, представен от ТАСС, означи, че Япония е значим сътрудник за Русия и че Москва желае да развива двустранните връзки "въз основа на правилата на добросъседството, взаимното почитание и взаимното отчитане на ползите ". Шиндзо Абе пък акцентира, че подписването на кротичък контракт е историческа задача, която би трябвало да бъде решена от него и съветския президент. Японският министър председател заяви, че Путин ще посети през юни следващата година Япония и двамата ще се срещнат в коридорите на срещата на върха на Г-20 в Токио, съобщи ТАСС.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР