Премиерът на Япония Фумио Кишида ще трябва да премести плануваната

...
Премиерът на Япония Фумио Кишида ще трябва да премести плануваната
Коментари Харесай

Японският премиер планира визита в САЩ през 2022

Премиерът на Япония Фумио Кишида ще би трябвало да реалокира плануваната си аудиенция в Съединени американски щати за 2022 година Тази прогноза разгласява в събота телевизия NHK, представена от ТАСС. По негови данни, интернационалните визити на премиера в забележителна степен се усложняват поради публикувания в света нов вариант на ковид - Омикрон. Заради това в този момент Кисида е ангажиран с значими въпроси на вътрешната политика, в това число и образуване на бюджета на Япония за идната финансова година.

Японският министър председател в събота по време на среща с публицисти съобщи, че въпросната аудиенция е на равнище координиране. " За нашия японо-американски алианс е доста значимо да бъдат извършени договаряния на високо равнище. При вероятната аудиенция би трябвало да се регистрират доста фактори, в това число обстановката в Съединени американски щати. Този въпрос се намира на равнище координиране. Разчитам да посетя Съединени американски щати колкото е допустимо по-скоро след привършване на сегашната сесия на Народното събрание (21 декември) ", добави Кисида. По-рано японските медии оповестиха, че министър председателят разчита да посети Съединени американски щати през декември поради извършените договаряния с американския президент Джо Байдън.

Припомняме, още след встъпването си министър председателят на Япония беседва с американския президент Джо Байдън. Разговорът е траял към 20 минути. " Потвърдихме готовността си да продължим да укрепваме японо-американския съюз, да работим по използването на концепцията за свободен и отворен тихоокеански район ", сподели Кишида. Новият японски министър председател също акцентира, че в диалога Байдън удостовери уговорките си да пази Япония в сходство с петия член на контракта за сигурност и че те се простират до островите Сенкаку.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР