Премиерът на Япония Фумио Кишида потвърди, че страната ще освободи

...
Премиерът на Япония Фумио Кишида потвърди, че страната ще освободи
Коментари Харесай

Япония освобождава петролни запаси

Премиерът на Япония Фумио Кишида удостовери, че страната ще освободи нефт от запасите си за преодоляване на растящите цени, съобщи " Блумбърг ".

Страната ще освободи от запасите си по метод, който няма да опонира на нейния закон за струпване на нефт, сподели Кишида в сряда сутринта. Той се въздържа да даде детайлности за размера на освободения нефт или времето и сподели, че министърът на търговията Коичи Хагиуда ще разгласи детайлности по-късно.

Nikkei заяви по-рано, че страната ще освободи към 4,2 милиона барела. Япония, един от най-големите консуматори на нефт, употребява към 3,3 милиона барела нефт дневно.

Този ход идва в миг, когато Съединени американски щати и други огромни консуматори на недопечен нефт се борят със скока на цените на петрола, откакто Организацията на страните експортьорки на нефт и нейните съдружници се опълчиха на апелите за прибавяне на повече доставки към пазара. Китай, Южна Корея, Индия и Обединеното кралство ще се причислят към координираното известие. Съединени американски щати, Индия и Япония обществено приканват ОПЕК+ да усили дневния рандеман с повече от настоящия си проект от 400 000 барела всеки месец.
 Байдън разгласи незабавни ограничения против повишаването на петрола
Байдън разгласи незабавни ограничения против повишаването на петрола

Съединени американски щати " протягат ръка " на държавните си запаси от нефт

" Стабилните цени на петрола са нужни, с цел да се възвърне стопанската система от пандемията, сподели Кишида. Правителството ще работи за отбрана на страните производителки на нефт и ще обмисли характерни за промишлеността ограничения.

Съгласно насоките на Международната организация по енергетика, индустриална група, в която Япония е част, всяка от 30-те страни членки е задължена да поддържа ресурси за незабавни случаи, еквивалентни на най-малко 90 дни чист импорт. Япония е държала над 220 дни към края на септември въз основа на метода за оценка на IEA, в това число барели, държани от частни компании.

Според формалните данни в стратегическите ресурси на Япония към края на септември в стратегическите запаси на Япония е имало 45,45 милиона килолитра, или 290 милиона барела, недопечен нефт и 1,43 милиона килолитра петролни артикули. Правителството също по този начин дава чартърен уреди за предпазване на частни компании и страни като Саудитска Арабия, Обединените арабски емирства и Кувейт.
 ОПЕК отхвърли да усили добива на нефт над плануваното
ОПЕК отхвърли да усили добива на нефт над плануваното

Съединени американски щати молиха за изключителни доставки, с цел да се укротят цените…

Администрацията на американския президент Джо Байдън насочи необикновеното искане към други огромни стопански системи да обмислят освобождението на нефт от своите стратегически запаси, откакто членовете на Организацията на страните експортьорки на нефт (ОПЕК) и нейните съдружници неведнъж отхвърляха настояванията ѝ за ускорение на увеличението на производството им.

Позовавайки се на държавни източници, вестник " Йомиури " написа, че Япония и Съединени американски щати ще координират известие за освобождението на петролни ресурси още тази седмица.

Високите цени стартират да провокират нежелана инфлация и да подкопават възобновяване от COVID-19 пандемията.

Японските петролни запаси поддържаха дневна консумация на нефт за 145 дни в края на септември съгласно публични данни, доста над минималните 90 дни, изисквани от закона.

Резервите в частния бранш са общо за 90 дни, което също надвишава условието за най-малко 70 дни.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР