Премиерът на Великобритания заяви, че няма да постави под риск

...
Премиерът на Великобритания заяви, че няма да постави под риск
Коментари Харесай

Борис Джонсън: САЩ да кажат каква е алтернативата на Huawei

Премиерът на Англия съобщи, че няма да сложи под риск сигурността на Англия при въвеждането на 5G телекомуникационните мрежи в страната, само че акцентира, че критиците на китайския софтуерен колос Huawei би трябвало да предложат " различен " снабдител, написа " Гардиън ".

Борис Джонсън направи коментара, откакто през вчерашния ден Съединени американски щати предизвестиха, че потреблението на технологията на китайската компания в 5G мрежите на Острова слага трансатлантическото шерване на разследваща информация пред голям риск. Американците предизвестиха, че допускане присъединяване на китайската компания в 5G мрежата е " нищо повече с изключение на полуда ".

До няколко седмици английският водач ще вземе дефинитивно решение дали да се допусне Huawei да взе участие в телекомуникационната мрежа на Англия.

В първото си изявление за 2020 година Джонсън разяснява пред Би Би Си, че английската общност заслужава да има достъп до допустимо най-хубавата технология.

Ако хората са срещу една марка или друга, те би трябвало да ни кажат каква е алтернативата, означи Джонсън.

Но въпреки това дано бъде ясно, аз не желая, като министър председател на Англия, да позволи каквато и да е била инфраструктура, която би навредила на нашата национална сигурност или на опциите да си сътрудничим с сътрудниците от разследващия съюз " Пет очи " (Великобритания, Канада, Съединени американски щати, Нова Зеландия и Австралия), увери той.

Освен предизвестията на Съединени американски щати, напън върху Англия идва и от " Пет очи ". Австралия забрани присъединяване на Huawei в 5G мрежата предходната година.

Шефът на МИ5 Андрю Паркър разяснява през уикенда, че " няма причина да се счита ", че потреблението на Huawei технологията ще заплаши шерването на разследваща информация със Съединени американски щати. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР