Премиерът на Великобритания Тереза ​​Мей призова Европейския съюз да сключи

...
Премиерът на Великобритания Тереза ​​Мей призова Европейския съюз да сключи
Коментари Харесай

Тереза Мей настоява за нова сделка с ЕС по ирландския граничен въпрос

Премиерът на Англия Тереза ​​Мей прикани Европейския съюз да подписа нова договорка за границата в Северна Ирландия и изиска от Брюксел да отговори бързо на проекта за " бяла книга ", с цел да се избегне нездравословен и недопустим Брекзит , оповестява " Ройтерс ".

В тирада пред политици и бизнес водачи в Белфаст, Мей дефинира твърдата граница сред Северна Ирландия и Ирландия, откакто Англия напусне блока, като " съвсем немислима " и отхвърли сегашния проект на Европейски Съюз като " неупотребим " .

Вместо това, Мей изясни, че Европейски Съюз би трябвало да се ангажира с " Бялата книга ", оповестена по-рано този месец и предлага договаряния за допустимо най-близки връзки за търговия със артикули за отбрана на бизнес а и осъществяване на ангажимент за отбягване построяването на инфраструктура по границата.

Сега " Европейски Съюз би трябвало да отговори . Не просто да се връща на предходни позиции, които към този момент са потвърдени като неприложими ", разяснява Мей.

 Брекзит към момента може да бъде избавен, има вяра Борис Джонсън
Брекзит към момента може да бъде избавен, има вяра Борис Джонсън

Ние непринудено предлагаме икономическа васалност

500-километровата граница се трансформира в един от най-големите препъникамъни в договарянията . Мей се съгласи в края на предходната година по принцип с обвързващ " оздравителен механизъм " за обезпечаване на граница, без значение от бъдещите връзки сред Европейски Съюз и Обединеното кралство, само че по-късно се отхвърли от предлагането на Европейски Съюз и преглежда Северна Ирландия като обособена митническа зона по отношение на останалата част от Обединеното кралство.

Нейните съдружници в Народното събрание яростно се опълчиха на съглашения, които биха основали някаква граница сред Северна Ирландия и останалата част на Обединеното кралство.

" Икономическото и конституционно изместване на публична митническа граница от трета страна в нашата страна е нещо, което в никакъв случай няма да приемем и имам вяра, че никой английски министър председател не би могъл да одобри това ", разяснява Мей.

Европейски Съюз предизвести бизнеса да се приготви, че британците може да изоставен блока без съгласувани условия , въпреки че длъжностни лица и дипломати към момента считат, че някаква договорка е по-възможно, даже и единствено тъй като разноските за двете страни биха били големи.

 Мей заплашила с предварителни избори преди основния избор през вчерашния ден
Мей заплашила с предварителни избори преди основния избор през вчерашния ден

Мей предизвестила проевропейските депутати

Докато Мей се пробва да убеди Брюксел да направи отстъпки за Северна Ирландия, тя също се пробва да откри поддръжката в своята Консервативна партия , след оставките в кабинет й предходната седмица.

Борис Джонсън уточни, че границата е най-голямата неточност в договарянията с Европейски Съюз за безпрепятствено излизане от блока през идната година.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР