Премиерът на Великобритания Тереза Мей твърдо отсече, че на 29

...
Премиерът на Великобритания Тереза Мей твърдо отсече, че на 29
Коментари Харесай

От последните минути: Тереза Мей твърдо отсече коя ще бъде съдбоносната дата за Великобритания и Европа!

Премиерът на Англия Тереза Мей твърдо отсече, че на 29 март 2019 година страната й ще напусне Европейския съюз. Това тя направи пред Народното събрание на страната. Тя обоснова думите си с желанието и волята на британците, предават международните медии, представени от Блиц.

Мей уточни, че нейното държавно управление в никакъв случай няма да организира втори референдум за Брекзит.

" Няма да организираме втори референдум и ще се съобразим с решението на английския народ. Ще осъществяваме Брекзит и Англия ще напусне Европейския съюз на 29 март 2019 година ", безапелационна бе Тереза Мей.

Мей даде обещание също по този начин незабавно да уведоми английския парламент при вероятно реализиране на договорка с ЕС за Брекзит.

" Правителството ще реши какви стъпки да предприеме в полза на Англия. Уверена съм, че това (постигането на договорка за Брекзит) ще ни приближи по-близо до изпълняването на волята на английския народ, изразена на референдума. Ще дойда още веднъж в Народното събрание, с цел да го известя за резултата (от договарянията с ЕС) ", сподели Мей.

Председателят на долната камара на парламента Джон Бъркоу заяви, че му е било казано да чака изказване на държавното управление за Брекзит на следващия ден.

" Беше ми казано, че ще има изказване по въпроса (за Брекзит) най-вероятно на следващия ден ", посочи Бъркоу.

В случай, че британското правителство одобри плана за договорка за Брекзит, евентуалната дата за среща на европейските водачи за Брекзит ще е 25 ноември, съобщи ирландският премиер Лео Варадкар в Народното събрание на Ирландия.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР