Премиерът на Великобритания Тереза Мей съобщи, че ще предложи на

...
Премиерът на Великобритания Тереза Мей съобщи, че ще предложи на
Коментари Харесай

Мей предлага на парламента да реши за втори референдум за Брекзит

Премиерът на Англия Тереза Мей заяви, че ще предложи на депутатите в английския парламент да гласоподават дали да се организира втори референдум за Брекзит.

Представяйки новия законопроект за Брекзит по време на предстоящо послание Мей разясни, че проектозаконът за Брекзит ще включва условие да се организира гласоподаване дали да има втори референдум. Тя другояче показа позицията си, че е срещу, само че признава, че част от депутатите желаят гласоподаване дали да се провежда втори референдум.

Това значи, по думите й, че в случай че депутатите желаят втори референдум, те би трябвало да гласоподават за законопроекта.

Ако законодателите отхвърлят проектозакона, те ще гласоподават за отменяне на Брекзит. Някои депутати мислят, че ще има Брекзит без договорка. Но Народното събрание ще направи всичко належащо, с цел да го спре. На процедура депутатите ще изберат втори референдум или предварителни избори, изясни Мей.

Ако прокарат законопроекта, ще бъде сбъднат Брекзит, продължи тя. Според нея това съглашение поставя основата за живота отвън Европейски Съюз.

Министър-председателят сподели, че през идващите две седмици държавното управление ще се опита да убеди депутатите да поддържат това съглашение. Утре тя ще се обърне към депутатите. Мей е подготвена за компромис, само че законодателите също би трябвало да са подготвени да създадат компромис.

Тереза Мей разкри още, че Народното събрание ще разреши на Народното събрание да реши дали страната да остане в митнически съюз. Тя напомни, че лейбъристите желаят митнически съюз, до момента в който държавното управление предлага краткотрайно митническо съглашение. Лейбъристите и държавното управление не са съгласни, което значи, че Народното събрание би трябвало да реши, счита тя.

Премиерът означи още, че ще сложи Народното събрание под юридическо задължението да търси различни съглашения на защитния механизъм до декември 2020 година Също ще одобри ограничения, с цел да попречи на бъдещото държавно управление да раздели Северна Ирландия от Англия. По думите й Брекзит се оказа " по-труден от това, което чаках ".
Мей показа, че законопроектът със съглашението за овакантяване на Европейски Съюз ще бъде оповестен скоро. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР