Премиерът на Великобритания Тереза Мей представи ключовите проблеми в центъра

...
Премиерът на Великобритания Тереза Мей представи ключовите проблеми в центъра
Коментари Харесай

Мей обяви проблемите около Брекзит, отмени таксата за граждани на ЕС

Премиерът на Англия Тереза Мей показа основните проблеми в центъра на договарянията за Брекзит досега, написа " Гардиън ".

Първият проблем е обвързван с това, по думите й, че депутатите са обезпокоени за сюжета Англия да напусне Европейски Съюз без съглашение.

Правилният метод да се отговори е посредством утвърждение на съглашение, разгласи тя пред Камарата на общините.

Единствената опция ще е да се анулира Член 50 от Лисабонския контракт, което би означавало оставане в Европейски Съюз, само че ще е срещу волята на английския народ и резултата от референдума, счита Мей.

Според нея друга опция би била удължение на Член 50, само че това няма да изключи сюжет Брекзит без съглашение. Мей има вяра, че Европейски Съюз няма да се съгласи да одобри отсрочване на Брекзит единствено с цел да даде повече време на Лондон, в случай че няма проект.

Този вид ще включва анулация на Брекзит, посочи тя и повтори, че е срещу отсрочване на процеса.

Мей означи, че е провела срещи с опозиционни водачи, само че водачът на Лейбъристката партия Джереми Корбин не е взел присъединяване в диалозите. Премиерът се надява това да се промени.

Второ, Мей чака депутатите да отхвърлят образуване на втори референдум, защото това ще подкопае доверието към политиците и ще ускори позициите на националистите. Тя не счита, че в Народното събрание има болшинство за гласоподаване на втори референдум.

Министър-председателят означи, че има още четири въпроса, които остават неразрешени, само че може да бъде реализиран прогрес.

По отношение на защитния механизъм за Ирландия, Мей изрази вяра, че няма да бъде предоговаряно Белфасткото съглашение. Обединеното кралство би трябвало да съблюдава съглашението изцяло, сподели тя.

Министърът-председателят изиска да разбере какво желаят депутатите по отношение на защитния механизъм, а по-късно ще насочи настояванията им пред Европейски Съюз.

Мей също по този начин изиска от депутатите да кажат позицията си за бъдещето комерсиално съглашение с Европейски Съюз и да вземат участие в полемиките.

Британският водач заяви, че таксата от 65 лири за жители от Европейски Съюз, които подават документи за установен статут, ще бъде анулирана. Също по този начин ще бъде анулирана и таксата за тези, които са на под 16-годишна възраст, която е в размер на 32,50 лири. Мей дава обещание Лондон да отбрани правата на служащите след Брекзит. Ще упорстват Европейски Съюз да отбрани английските жители.

От своя страна Корбин нападна, че държавното управление не демонстрира еластичност на договарянията с партиите.

Нищо не се е трансформирало след гласуването през предходната седмица, сподели той и повтори, че ръководещите би трябвало да отхвърлят сюжет Брекзит без съглашение. Корбин счита, че държавното управление харчи пари за проекти да изведе страната от Европейски Съюз без съглашение. По думите му лейбъристите не изключват нов референдум.

Мей отговори, че Лондон е похарчил 4,2 милиарда английски лири в подготовката на държавното управление за Брекзит без договорка.

Премиерът алармира, че остава срещу Англия да бъде в митническия съюз на Европейски Съюз. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР