Премиерът на Великобритания Тереза Мей получи още време, след като

...
Премиерът на Великобритания Тереза Мей получи още време, след като
Коментари Харесай

Тереза Мей обявява през юни кога се оттегля от властта

Премиерът на Англия Тереза Мей получи още време, откакто Комитет 1922 се съгласи да й разреши да заяви датата на отдръпването си от властта след гласуването на договорката с Европейски Съюз за Брекзит в английския парламент при започване на юни, оповестява " Гардиън ".

По-рано през днешния ден Мей се срещна с Комитет 1922, ръководен от ръководителя сър Греъм Брейди.

Министър-председателят ще разгласи датата на отдръпването си след гласуването на законопроекта за овакантяване на Европейски Съюз, без значение дали ще бъде признат, или депутатите ще го отхвърлят. Доскоро тя не желаеше да разисква оставката си при положение, че проектът й за Брекзит не мине през долната камара.

В известие на Комитет 1922 се споделя, че министър председателят е решен да обезпечи Брекзит и се ангажира да си обезпечи второ четене на законопроекта за овакантяване на Европейски Съюз в първата работна седмица на юни, и пробутване на това съглашение, и следващо излизане на Англия от Европейски Съюз до лятото.

Ние се съгласихме да се срещнем след второто четене на законопроекта, с цел да реализираме съглашение за датата на избор на нов водач на Консервативната партия, написа Греъм Брейди.

Самият Брейди съобщи, че диалозите са били " доста откровени ". Той удостовери, че Мей се чака да разгласи оставката си, в случай че изгуби гласуването за Брекзит при започване на юни.

По-рано през днешния ден някогашният външен министър Борис Джонсън заяви, че ще се кандидатира за водач на Консервативната партия.

Лейбъристите предизвестиха, че ще гласоподават срещу съглашението за Брекзит, в случай че не бъде реализирана договорка с държавното управление. Опозицията и кабинетът не престават договарянията за намиране на излаз от политическата рецесия към Брекзит.

Комитет 1922 е парламентарната група на Консервативната партия в Камарата на общините. В него вземат участие всички депутати от партията. Той координира и разисква политическите позиции без значение от кабинета. Той има роля при избирането на партиен водач. Групата е образувана през 1923 година, само че придобива значимост след 1940 година /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР