Премиерът на Великобритания призова правозащитниците в страната и демонстрантите против

...
Премиерът на Великобритания призова правозащитниците в страната и демонстрантите против
Коментари Харесай

Борис Джонсън: Нека протестите не се съсредоточават върху статуите

Премиерът на Англия прикани правозащитниците в страната и стачкуващите срещу расизма да " се концентрират по-малко върху знаците " и статуите в страната. Това се случва на фона на продължаващите всеобщи митинги против расизма в Обединеното кралство, написа вестник The Independent.
" Смятам, че това, което хората би трябвало да създадат е да се концентрират по-малко върху знаците на дискриминирането (...), в този момент хората повдигат всички тези въпроси, свързани със скулптури и песни и по този начин нататък, и мога да схвана за какво всичко това е толкоз прочувствено, разбирам го ", сподели министър председателят.
" Но това, върху което аз желая да се съсредоточим е наличието на казуса. И несъмнено виждам (движението) Black Lives Matter. Ще обърнем внимание на всички въпроси, на които можем като общество. Искам да се подсигурим, че това е общество, където хората могат да напредват въз основата на достижения, да реализират невероятни неща и да не са изправени пред предубеждения и дискриминация ", добави той.
" Затова ще вършим неща, с цел да се подсигурим, че хората не са изправени пред несправедливости в здравната, просветителната и правосъдната система ".
По думите на Джонсън хората би трябвало да приказват повече за университетските достижения на чернокожите в Обединеното кралство и за обстоятелството, че " имаме повече чернокожи студенти и хора от малцинствата в университетите от всеки път ".
 
За това какво става във Англия вижте ТУК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР